Perlebryster med skind og vingeben4 Perlebryster med skind og vingeben
50
g.
smør eller margarine50 g. smør eller margarine
salt salt
peber peber
Kartoffel: Kartoffel:
4
bagekartofler4 bagekartofler
1
skalotteløg1 skalotteløg
50
g.
smør50 g. smør
salt salt
peber peber
4
flade portionsforme4 flade portionsforme
Pynt: Pynt:
8
fed
hvidløg8 fed hvidløg
Kørvel Kørvel
Sauce: Sauce:
1/2
l.
kraftig hønsefond1/2 l. kraftig hønsefond
100
g.
smør100 g. smør
1
spsk.
citronsaft1 spsk. citronsaft
salt salt
peber peber
Kurv med urter: Kurv med urter:
4
blade
forårsrulledej4 blade forårsrulledej
5
portionsforme5 portionsforme
2
gulerødder2 gulerødder
2
pastinak2 pastinak
100
g.
knold selleri100 g. knold selleri
persille persille
2
dl.
fløde2 dl. fløde
1
dl.
hvidvin1 dl. hvidvin
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
Opskrift:
Perlehøne og fyld:
Læg det hakkede kød i en skål og tilsæt salt og peber. Pisk med piskeris, til kødet bliver rigtigt sejt. Tilsæt æggehvider og pisk igen, til hviderne er absorberet. Pisk nu fløden i lidt ad gangen (har du en foodprocessor, kan den med fordel bruges til denne fars). Tilsæt trøffelpasta og olie og rør det i farsen.
Tag perlehønebrysterne og løsn skindet i den ene side. Kom farsen i en sprøjtepose og pres farsen op under skindet. Smør brysterne med fedtstoffet, krydr dem og læg dem i et ildfast fad. Steg dem i ovnen i 25 min. ved 190 grader.
Kurv med urter:
Smør portionsformene med fedtstof på både inderside og yderside. Skær dejen ud i stykker på ca. 10 x 10 cm. Læg et stykke dej oven på en form og sæt en anden form oven i så dejen presses i bund. Læg endnu et stykke dej i og fortsæt til alle fire stykker er brugt. Rengør urterne og skær den ud i tern på ca 1 cm. Varm olien i en gryde og svits gulerødderne heri i 5 min. Tilsæt pastinak og selleri og svits i 2 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til 1/4 del. Tilsæt fløden og lad det koge ind til en cremet konsistens.Smag til med salt og peber og hakket persille. Fyld det i kurvene.
Kartoffel:
Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver på et rivejern eller lign. Bland dem med det hakkede løg, smeltet smør, salt og peber.Læg dem i de flade forme. Pres dem godt sammen og bag dem i oven i 45 min på 190 grader.
Sauce:
Kog fonden ned til det halve og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pynt:
Bag hvidløgs fedene i ovnen i 10 min på 190 grader. De skal serveres med skallen på.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(5 stemmer)
Opskriften er vist 9228 gange, og udskrevet 235 gange.
Kommentarer
Per - 0000-00-00 00:00:00 I stedet for forårsrulledej kan der bruges filodej, er der nogen der har bud på hvor længe kurvene skal have ?`
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider