Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt perlehønebryst med trøffel og vinterurter i kurv

Fyldt perlehønebryst med trøffel og vinterurter i kurv, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøns - Perlehønebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
150 g.hakket kalkun
 salt
 peber
2 æggehvider
½ dl.piskefløde
2 spsk.trøffel pasta
10 dråbertrøffelolie
 
4 Perlebryster med skind og vingeben
50 g.smør eller margarine
 salt
 peber
 
 Kartoffel:
4 bagekartofler
1 skalotteløg
50 g.smør
 salt
 peber
4 flade portionsforme
 
 Pynt:
8 fedhvidløg
 Kørvel
 
 Sauce:
1/2 l.kraftig hønsefond
100 g.smør
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
 Kurv med urter:
4 bladeforårsrulledej
5 portionsforme
2 gulerødder
2 pastinak
100 g.knold selleri
 persille
2 dl.fløde
1 dl.hvidvin
2 spsk.olivenolie
 


Opskrift:

Perlehøne og fyld:
Læg det hakkede kød i en skål og tilsæt salt og peber. Pisk med piskeris, til kødet bliver rigtigt sejt. Tilsæt æggehvider og pisk igen, til hviderne er absorberet. Pisk nu fløden i lidt ad gangen (har du en foodprocessor, kan den med fordel bruges til denne fars). Tilsæt trøffelpasta og olie og rør det i farsen.

Tag perlehønebrysterne og løsn skindet i den ene side. Kom farsen i en sprøjtepose og pres farsen op under skindet. Smør brysterne med fedtstoffet, krydr dem og læg dem i et ildfast fad. Steg dem i ovnen i 25 min. ved 190 grader.

Kurv med urter:
Smør portionsformene med fedtstof på både inderside og yderside. Skær dejen ud i stykker på ca. 10 x 10 cm. Læg et stykke dej oven på en form og sæt en anden form oven i så dejen presses i bund. Læg endnu et stykke dej i og fortsæt til alle fire stykker er brugt. Rengør urterne og skær den ud i tern på ca 1 cm. Varm olien i en gryde og svits gulerødderne heri i 5 min. Tilsæt pastinak og selleri og svits i 2 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til 1/4 del. Tilsæt fløden og lad det koge ind til en cremet konsistens.Smag til med salt og peber og hakket persille. Fyld det i kurvene.

Kartoffel:
Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver på et rivejern eller lign. Bland dem med det hakkede løg, smeltet smør, salt og peber.Læg dem i de flade forme. Pres dem godt sammen og bag dem i oven i 45 min på 190 grader.

Sauce:
Kog fonden ned til det halve og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Pynt:
Bag hvidløgs fedene i ovnen i 10 min på 190 grader. De skal serveres med skallen på.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 8686 gange,
og udskrevet 209 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for forårsrulledej kan der bruges filodej, er der nogen der har bud på hvor længe kurvene skal have ?`