Fisken rengøres, skæres i portionsstykker, rulles og bindes med bomuldstråd eller holdes sammen med en tandstikker.
Fyld vand vineddike, salt, laurbærblade og peberkorn i en gryde og læg hornfisken i den kolde lage.
Varm lagen op og skum omhyggeligt.
Lagen skal småkoge 5 min., hvorefter fisken tages forsigtigt op.
Pisk en æggehvide let med en gaffel og hæld den i den varme suppe, bring forsigtigt i kog, må ikke bulderkoge.
rør let rundt og sluk for varmen.
lad det stå et par minutter.
Si lagen gennem et klæde, så den er flot klar.
Udblød husblasen i koldt vand i ca. 10 min., vrid og smelt husblasen med lidt af den varme lage.
Bland herefter med resten af lagen.
Hæld lidt af den endnu flydende gelemasse i bunden af en form af passende størrelse, stil det i køleskabet og lad det stivne, inden hornfiskestykkerne fordeles pænt over geleen.
Hæld gele over fisken, lad det stivne og fortsæt på den måde, til formen er fuld.
Husk at slutte af med gele.
Ved servering vendes retten ud på et fad og pyntes med friske dildkviste
Tips:
Bryder man sig ikke om gele, kan fisken sagtens blot ligge og køle i lagen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 39720 gange, og udskrevet 853 gange.
Energi:
KJ total 1662 (395 kcal)
KJ pr. Pers. 415 (98 kcal)
Vægt ialt 1363 gram
Vægt pr. Pers. 340 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 121 KJ (29 kcal) Protein 5.8 gram Fedt 0.6 gram Kulhydrat 0.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
arne - 0000-00-00 00:00:00 alt for salt, 2 tsk. salt vil passe
- 0000-00-00 00:00:00 Det er meget nemt at smelte udblødt husblas, med det vand der hænger ved, i mikroovn 900W ca. 15 sek.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider