Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hornfisk i gele

Hornfisk i gele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hornfisk i gele, billede 4 Hornfisk i gele, billede 1 Hornfisk i gele, billede 2 Hornfisk i gele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hornfiskefiletter
10 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Lage:
10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 laurbærblade
8 Peberkorn, sorte
   


Opskrift:

Fisken rengøres, skæres i portionsstykker, rulles og bindes med bomuldstråd eller holdes sammen med en tandstikker.

Fyld vand vineddike, salt, laurbærblade og peberkorn i en gryde og læg hornfisken i den kolde lage. Varm lagen op og skum omhyggeligt. Lagen skal småkoge 5 min., hvorefter fisken tages forsigtigt op.

Pisk en æggehvide let med en gaffel og hæld den i den varme suppe, bring forsigtigt i kog, må ikke bulderkoge. rør let rundt og sluk for varmen. lad det stå et par minutter. Si lagen gennem et klæde, så den er flot klar.


Udblød husblasen i koldt vand i ca. 10 min., vrid og smelt husblasen med lidt af den varme lage. Bland herefter med resten af lagen. Hæld lidt af den endnu flydende gelemasse i bunden af en form af passende størrelse, stil det i køleskabet og lad det stivne, inden hornfiskestykkerne fordeles pænt over geleen. Hæld gele over fisken, lad det stivne og fortsæt på den måde, til formen er fuld. Husk at slutte af med gele.

Ved servering vendes retten ud på et fad og pyntes med friske dildkviste

Tips:

Bryder man sig ikke om gele, kan fisken sagtens blot ligge og køle i lagen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 33213 gange,
og udskrevet 750 gange.


Energi:
KJ total 1662 (395 kcal)
KJ pr. Pers. 415 (98 kcal)
Vægt ialt 1363 gram
Vægt pr. Pers. 340 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 121 KJ (29 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

arne  -  0000-00-00 00:00:00
alt for salt, 2 tsk. salt vil passe


  -  0000-00-00 00:00:00
Det er meget nemt at smelte udblødt husblas, med det vand der hænger ved, i mikroovn 900W ca. 15 sek.