Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad)
Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.
Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30*20 cm.
Remonce:
Alle ingredienserne røres sammen.
Remoncen smøres ud på de udrullede dejstykker som begge deles på langs så du nu har 4 stykker. Dejen trilles sammen til 4 ruller som flettes 2 og 2 og lægges i en aflang folieform ca. 30x10 cm.
hæver i ca. 15 min.
Stængerne pensles og bages ved 200 grader i ca. 18 min.
Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på.
Tips:
I stedet for glasur kan kagen drysses med tesukker og mandelflager inden bagning.
Vandkringle kan også fyldes med bagefast vaniljecreme.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 8483 gange, og udskrevet 130 gange.
Energi:
KJ total 11919 (2837 kcal)
KJ pr. stk. 5959 (1418 kcal)
Vægt ialt 805 gram
Vægt pr. stk. 402 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1479 KJ (352 kcal) Protein 5.1 gram Fedt 19.2 gram Kulhydrat 40.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2010-07-25 01:09:25 Det er ikke en rigtig vandkringle. Den skal ned i vand. Jeg leder efter en opskrift med kanelfyld.
desperat kagebager - 2009-02-07 15:52:30 hej!! jeg elsker vand og så lige denne opskrift! JEG ELSKER DEN!!!! altså allesammen: smag denne kringle!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider