Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vandkringle med kanel eller creme

Vandkringle med kanel eller creme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Vandkringle med kanel eller creme, billede 4 Vandkringle med kanel eller creme, billede 1 Vandkringle med kanel eller creme, billede 2 Vandkringle med kanel eller creme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 knsp. Kardemomme, stødt
   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
15 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1.25 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad) Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.

Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30*20 cm.


Remonce:
Alle ingredienserne røres sammen.

Remoncen smøres ud på de udrullede dejstykker som begge deles på langs så du nu har 4 stykker. Dejen trilles sammen til 4 ruller som flettes 2 og 2 og lægges i en aflang folieform ca. 30x10 cm.

hæver i ca. 15 min.

Stængerne pensles og bages ved 200 grader i ca. 18 min.

Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på.

Tips:

I stedet for glasur kan kagen drysses med tesukker og mandelflager inden bagning.

Vandkringle kan også fyldes med bagefast vaniljecreme.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8483 gange,
og udskrevet 130 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11919 (2837 kcal)
KJ pr. stk. 5959 (1418 kcal)
Vægt ialt 805 gram
Vægt pr. stk. 402 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1479 KJ (352 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 40.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-07-25 01:09:25
Det er ikke en rigtig vandkringle. Den skal ned i vand. Jeg leder efter en opskrift med kanelfyld.

desperat kagebager  -  2009-02-07 15:52:30
hej!! jeg elsker vand og så lige denne opskrift! JEG ELSKER DEN!!!! altså allesammen: smag denne kringle!