Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Citronglaseret rødspættefilet på svampebund og dildsauce

Citronglaseret rødspættefilet på svampebund og dildsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Citronglaseret rødspættefilet på svampebund og dildsauce, billede 4 Citronglaseret rødspættefilet på svampebund og dildsauce, billede 1 Citronglaseret rødspættefilet på svampebund og dildsauce, billede 2 Citronglaseret rødspættefilet på svampebund og dildsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Rødspættefilet 1 rødspættefilet vejer ca. 100 gram
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Svampebund:
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 potte Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Rødspættefilet:
Rør smør, citronsaft, og lidt citronsaft sammen til citronsmør. Halvér fileterne på langs og lav små "rosetter". Placér rosetterne i et ildfast fad, kom en klat citronsmør på hver, og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og evt. lidt vand, så bunden er dækket. Dæk fadet med stanniol og damp fileterne i en forvarmet ovn i ca. 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Svampebund:
Brug sæsonens svampe, også gerne alm. brune marksvampe. Hak skalotteløget, skær svampene i mindre stykker og rist dem på en pande i halv smør og halv olie. Krydr til sidst med salt og peber.

Dildsauce: Hæld væden fra fisken op i en gryde, tilsæt fløde og en smørklat (kan udelades). Lad saucen kog ind til den får en passende konsistens (kan også jævnes). Saucen smages til med hakket dild, salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)

Opskriften er vist 46226 gange,
og udskrevet 1486 gange.


Energi:
KJ total 10262 (2443 kcal)
KJ pr. Pers. 2565 (610 kcal)
Vægt ialt 2369 gram
Vægt pr. Pers. 592 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 433 KJ (103 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Daniel  -  2015-03-11 17:51:17
"Rør smør, citronsaft, og lidt citronsaft sammen til citronsmør" Hvad skulle der have stået i stedet for citronsaft 2. gang?


Kirsten  -  2008-03-19 23:12:00
En rigtig god forret. Kan sagtens spises kold/lunken.


Dan Nielsen  -  0000-00-00 00:00:00
En hel suveræn ret der vakte stor begejstring hos gæsterne. Fiskefilleterne kan med fordel rulles dage før.