Toblerone islagkage

Toblerone islagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Toblerone islagkage, billede 4 Toblerone islagkage, billede 1 Toblerone islagkage, billede 2 Toblerone islagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fragilitebunde:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

175 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Tobleroneis:
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
200 gram Toblerone
2 spsk. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
Blåbær, friske 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Ananaskirsebær. kapstikkelbær. rå
  mini Toblerone
   
Opskrift:
Fragilitebunde:
Pisk æggehviderne meget stive.
Hak mandlerne fint og bland dem med mel og flormelis. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.
Bred massen ud i 2 springforme med bagepapir 24 cm i diameter. Bag ved 140 grader C. alm. ovn i ca. 1 time, eller til bundene er sprøde og faste. Lad dem svale.

Tobleroneis:
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn luftigt.
Smelt chokoladen over vandbad og rør den langsomt i æggemassen. Tilsæt cognac, og lad den køle lidt af.
Pisk fløden stiv og vend den i blandingen.


Bundene løsnes fra bagepapiret. Den ene bund lægges tilbage i den ene form på rent bagepapir. Halvdelen af isen fordeles herover, den anden bund lægges over og den sidste is fordeles herover.
Sættes i fryseren i mindst 6 timer, gerne natten over eller længere.

Isen tages ud nogen tid i forvejen og pyntes af. Vi har brugt hindbær, blåbær, ananaskirsebær og mini toblerone.


karakterer:
Opskriften er vist 3487 gange,
og udskrevet 84 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19877 (4732 kcal)
KJ pr. Pers. 3312 (788 kcal)
Vægt ialt 1278 gram
Vægt pr. Pers. 213 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1555 KJ (370 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 23.7 gram
Kulhydrat 33.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu