asparges, gerne både grønne og hvide800 g. asparges, gerne både grønne og hvide
1
kg.
nye kartofler1 kg. nye kartofler
1
gulerod1 gulerod
2
sommerløg2 sommerløg
1,5
dl.
piskefløde1,5 dl. piskefløde
evt. maizena evt. maizena
peberrod peberrod
persille persille
salt salt
peber peber
Opskrift:
Skræl de hvide asparges fra hoved mod ende. Bræk eller skær det træede endestykke af begge slags asparges. Skær aspargesene i skrå stykker. Del kyllingen i lår, overlår, ryg, bryst og vinger. Flæk brystet igennem på langs. Skær gulerod og sommerløg i halvgrove stykker. Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, der dækker 3/4. Kom urterne, og aspargesendestykkerne ved. Læg låg på. Kog ca. 20 minutter - byt rundt på grøntsager og kød en enkelt gang undervejs.
Tag kyllingestykkerne op, sigt suppen, og kog den ind til ca. det halve. Kog aspargesstykkerne sprød-møre deri. Ca. 3 minutter for de grønne, ca. 5 minutter for de hvide asparges.
Kog fløden ind til ca. det halve, kom fløden i suppen og kog igennem. Jævn evt. med maizena. Skær imens kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i suppen.
Hak persille og riv peberrod. Vend begge dele i umiddelbart før serveringen, men gem lidt til at strø over som pynt. Spis nye kartofler til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9504 gange, og udskrevet 197 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider