Fragilitekage

Fragilitekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Fragilitekage, billede 4 Fragilitekage, billede 1 Fragilitekage, billede 2 Fragilitekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fragilitebund:
100 g.bittermasse
0.5 dl.sødmælk
3 æggehvide
100 g.sukker
50 g.hasselnøddeflager
 
 Moccacreme:
150 g.flormelis
1 spsk.Instant kaffe
4 æggeblommer, past.
180 g.smør
 
 Pynt:
 Flormelis
 Friske bær
 
Opskrift:
Fragilitebund:
Del bittermassen i grove stykker (ren rå marcipan kan bruges), tilsæt mælk og mos det godt sammen til en ensartet masse.

Pisk æggehviderne og sukker og en luftig og sej marengsmasse. Arbejd marengsmassen ind i marcipanmassen lidt efter lidt.

Hasselnøddeflagerne hakkes groft og bland halvdelen i dejen.

Spred dejen ud på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm. ca. 1½ cm tykkelse, den sidste halvdel af hasselnødderne drysse ud over dejen. Bages på midterste rille ved 180 grader C. alm. Ovn i 15-20 minutter.

Vend bunden med nødderne nedad på et rent stykke bagepapir og lad bunden afkøle. Når bunden er afkøles kan bagepapiret tørres med en fugtig klud, så slipper den nemmere bagepapiret.

Moccacreme:
Flormelis, instant kaffe og æggeblommer piskes luftigt.
Blødt smør piskes i lidt af gangen.

De afkølede bunde deles i 3 stykker fordel moccacremen på de 2 stykker og læg det 3. over, som med lagkage.

Vi deler strimlerne på langs og og igen på tværs så vi får 8 stykker. Kan pyntes med flormelis og frisk frugt.


karakterer:
Opskriften er vist 1919 gange,
og udskrevet 9 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu