Fragilitebund til kage og roulade

Fragilitebund til kage og roulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Fragilitebund til kage og roulade, billede 4 Fragilitebund til kage og roulade, billede 1 Fragilitebund til kage og roulade, billede 2 Fragilitebund til kage og roulade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Odense Bitter 00
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Hasselnøddeflager
   
Opskrift:
Del bittermassen i grove stykker (ren rå marcipan kan bruges), tilsæt mælk og mos det godt sammen til en ensartet masse.

Pisk æggehviderne og sukker og en luftig og sej marengsmasse. Arbejd marengsmassen ind i marcipanmassen lidt efter lidt.

Hasselnøddeflagerne hakkes groft og bland halvdelen i dejen.

Spred dejen ud på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm. ca. 1½ cm tykkelse, den sidste halvdel af hasselnødderne drysse ud over dejen. Bages på midterste rille ved 180 grader C. alm. Ovn i 15-20 minutter.

Vend bunden med nødderne nedad på et rent stykke bagepapir og lad bunden afkøle. Når bunden er afkøles kan bagepapiret tørres med en fugtig klud, så slipper den nemmere bagepapiret.

Dette bliver en blød bund der f.eks. kan bruges til fragiliteroulade eller fragilitekage lagt lagvis med creme.

Tips:

Fragilite er i princippet blot en bittermasse, der blandes med marengs. Da bittermassen på grund af sin meget faste og tunge konsistens ikke umiddelbart kan blandes med marengs, skal den først røres op med noget mælk eller æggehvide, og derefter blandes med marengsen.

Ønskes der bløde bunde bør den være i ovnen ved middel varme ca. 180 grader til den er gylden i overfladen.


karakterer:
Opskriften er vist 1007 gange,
og udskrevet 11 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5193 (1236 kcal)
KJ pr. Portion 5193 (1236 kcal)
Vægt ialt 390 gram
Vægt pr. Portion 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1331 KJ (317 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 14.1 gram
Kulhydrat 40.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu