frisk tomatkød (ca. 2 kg hele tomater)1,5 kg. frisk tomatkød (ca. 2 kg hele tomater)
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
rucolasalat eller basilikumblade til pynt rucolasalat eller basilikumblade til pynt
Opskrift:
Tomatkød:
Rids 2 kg solmodne tomater. Stil dem, med 1 dl vand, i et ovnfast fad, 30 minutter, ved 275 grader C, i en forvarmet ovn. Eller 15 minutter i microovnen.
Pil kødet fra med en gaffel og kniv (anvend også vandet fra tomaterne til saucen).
Sauce:
Steg langusterhalerne i olivenolie 2-3 minutter på hver side. Tilsæt hvidløg og peperoncino og steg et par minutter mere (hvidløg må IKKE brune). Stænk med proseccospumante, dæk med låg og damp 3-4 minutter. Krydr med salt og peber og tilføj tomatkødet, som også krydres med salt og peber. Lad saucen koge ca. 15 minutter.
Befri de hele langusterhaler fra skallen, med hjælp af en saks (behold hele finner til pynt).
Skær kødet i tynde medailloner. Opbevares lunt med lidt sauce.
Pasta:
Bring saltvand i kog. Beregn mindst 1 liter vand pr. 100 g pasta.
Tilsæt frisk eller tørret fettuccine og kog "al dente" (man skal mærke lidt modstand når man bider i pastaen). Si vandet fra og rør straks pastaen med lidt sauce.
Anretning:
Servér pastaen på varme tallerkener med ekstra sauce og langustermedailloner. Pynt med lethakket rucola, eller basilikumtoppe og langusterfinnerne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(4 stemmer)
Opskriften er vist 13357 gange, og udskrevet 225 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider