Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Torskefad med øl

Torskefad med øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Torskefad med øl, billede 4 Torskefad med øl, billede 1 Torskefad med øl, billede 2 Torskefad med øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
6 dl. Øl. pilsner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 Torskesteaks 1 torskesteak vejer ca. 200 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 spsk. Cornichons 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 60 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat
   


Opskrift:

Løgene hakkes og svitses let i smør, uden at de tager farve. 4 dl øl hældes ved og koges ind til det halve.

Torskesteaksne, ca 2 cm tykke, vendes i mel. Smør smeltes på en pande og torskesteaksne steges kort, så de lige tager farve på hver side.

Derefter lægges de i et ildfast fad og dækkes af løgene, ølskyen og de hakkede corcichons og citronskiver uden kerner.

Fadet krydres med med salt, peber og et lidt revet muskat. Yderligere væde hældes ved, halvt fløde og halvt øl, dog ikke så meget, at det dækker.

Fadet dækkes med stanniol og torsken koges i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 12-15 min alt efter skivernes tykkelse.

Servering
Små nye kartofler smager dejligt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 42164 gange,
og udskrevet 901 gange.


Energi:
KJ total 8792 (2093 kcal)
KJ pr. Pers. 2198 (523 kcal)
Vægt ialt 2278 gram
Vægt pr. Pers. 569 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 385 KJ (91 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 4.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bente K  -  2009-02-15 16:02:26
Denne torskeret er meget velsmagende med den friske sovs til. Der kan evt. tilsættes 1 - 1½ tsk maizena, som udrøres i lidt vand inden fadet sættes i ovnen, og sovsen "hænger" bedre ved.