Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Svensk torskefad

Svensk torskefad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :


Svensk torskefad, billede 4 Svensk torskefad, billede 1 Svensk torskefad, billede 2 Svensk torskefad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Torskefilet uden skind
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
125 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 bt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
30 gram Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
   
1000 gram Aspargeskartofler
   


Opskrift:

1 ovnfast fad smøres.

Torskefileterne skæres i passende store stykker der dryppes med citronsaft,og disse lægges lagvis i det ovnfast fad på skift med grøntsagerne. Den klippede persille drysses over.

Retten overhældes med æggeblommerne, der er pisket med salt, peber og piskefløde.

Til sidst strøs med rasp, revet emmentaler, og smørklatter fordeles henover. Bages i ovn ca. 3/4 time ved 220 grader C. alm. ovn.

Serveres med pillede aspargeskartofler samt flute.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (17 stemmer)

Opskriften er vist 73789 gange,
og udskrevet 1960 gange.


Energi:
KJ total 12459 (2966 kcal)
KJ pr. Pers. 3114 (741 kcal)
Vægt ialt 3028 gram
Vægt pr. Pers. 757 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 411 KJ (97 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Fru Nielsen  -  2009-08-03 20:00:18
Uhm, den er god! Er normalt ikke så vild med fiskeretter, men denne er rigtig lækker. Jeg lavede den på slum, nøjedes med gulerødder og ærter + brugte hele æg. Mums.


sus.m  -  2008-06-06 21:16:06
Jeg synes, den smagte af ikke så meget. Skal krydres en del.


  -  2008-04-24 19:51:00
Rigtig lækker fiskeret. Sprød på toppen, blev den med ekstra ost og rasp :o)


Per  -  2007-04-21 08:28:07
Æggene kouakulere, jeg vil undlade ægene og så bruge ren fløde rørt op med lidt mel, måske madlavningsfløde, der er jo mel i og den er ikke helt så fed som piske.


  -  0000-00-00 00:00:00
Nem og lækker!


Ole Gilberg  -  0000-00-00 00:00:00
Der var meget stille ved middagsbordet, da jeg serverede denne