Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksesteak i folie

Oksesteak i folie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteak

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
4 steaks af velhængt oksefilet á 200 gram
 God Jomfru Olivenolie
 Groft salt
 Sort peber fra kværn
 
 Fyld:
1 finthakket rødløg
2 fedhvidløg (Flere hvis du er helt vild med det ?)
2-3 fuldmodne tomater
100 g.bacon i tern
150 g.skivede markchampignon
 Groft salt
 Sort peber fra kværn
½ tsk.Oregano, tørret
50 g.smør
 


Tilbehør:
Flüte, Råstegte kartofler, Brøndkarse og/eller mixet salat/tomatsalat
Opskrift:

Bank bøfferne ganske let. Tør evt. kødsaft af med lidt køkkenrulle, så de er helt tørre. Brun hurtigt steaks'ene i hed Jomfruolie på en pande, uden at stikke i dem med en gaffel. Tag bøfferne af panden og lad dem falde lidt til ro. Aftør panden og kom smørret på. Når det er bruset op, tilsættes de finthakkede rødløg, der lige skal ha' til de bliver klare. Tilsæt derefter marksvampe og bacontern i og giv det en tur på ca. 1 min. Så drønes tomatbådene på og det hele småkoger i 3 min. Så tilsættes oregano, salt, peber og sluttelig de finthakkede / pressede hvidløg. (Hvidløgssmag kan koges/steges væk. derfor skal det tilsættes til sidst !) Placér hver enkelt bøf på et relativt stort stykke folie og kryder bøfferne med peber & lidt salt. Fordel fyldet på de 4 "pakker" og dryp væden fra fyldet hen over. Pak folien omkring bøfferne, så det er tæt. Læg pakkerne i et ildfast fad eller i bradepanden og skub dem ind i en rasende varm ovn på minimum 275° C. hvor de skal stå i 5 - 8 min. afhængig af tykkelsen på steaks'ene. Steaks og fyld kan sagten klargøres dagen i forvejen og stilles i køleskab. Her skal man dog være opmærksom på, at kød & fyld ikke sam-pakkes i folien, før alt er koldt. Desuden skal saltet først skal tilsættes lige inden "pakkerne" ryger i ovnen. Tillige skal der påregnes 1 - 1½ min. længere tilberedningstid i ovnen, da alt jo er afkølet.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (14 stemmer)

Opskriften er vist 17376 gange,
og udskrevet 671 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2008-05-08 13:20:25
Havtaske er nok den ultimative nydelse i den forbindelse. Husk Charlotteløg..


Henrik  -  2007-04-06 23:09:05
Jeg brugte oksemørbrad istedet. Også 200 g. stykker. En sikker vinder.


nab  -  0000-00-00 00:00:00
Totalt iorden menu! og let at lave