Grønsagsfrikadeller

Grønsagsfrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Grønsagsfrikadeller, billede 4 Grønsagsfrikadeller, billede 1 Grønsagsfrikadeller, billede 2 Grønsagsfrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
0.25 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
8 Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
0.5 tsk. Karry
0.5 tsk. Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Gulerødder, selleri, kartofler rives groft og blandes med revet løg, æg, rasp, karry, timian, Salt og peber

Presses fri for væde samtidig med at de formes til frikadeller. Grønsagsfrikadellerne steges ca. 15 min. på hver side.


karakterer:
Opskriften er vist 103222 gange,
og udskrevet 1840 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6434 (1531 kcal)
KJ pr. Pers. 1608 (382 kcal)
Vægt ialt 2179 gram
Vægt pr. Pers. 544 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 295 KJ (70 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 1.3 gram
Kulhydrat 13.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

pernorregaard  -  2020-03-14 20:03:47
Vege-Frikadeller med selleriknold som hovedingrediens smager supergodt, helt anderledes end kogte i en suppe. Farsen er også mere formfast end hvis der bliver brugrt squash, f.eks.

  -  2018-05-20 20:49:58
Virkelig lækker opskrift :) det er et hit ved bordet :)

Tanja  -  2015-01-24 17:54:38
Kan man give de revne grøntsager et lille opkog, så de ikke er så hårde?

Ínge V.  -  2011-08-13 15:21:09
De rå kartofler kan udskiftes med kogte. De kogte kartofler moses og blandes med de øvrige ingredienser. På den måde hænger farsen bedre sammen og der bliver knap så meget bid i frikadellerne.