|
1-1½ | kg. | Fondue kød: Kalvekød el. oksekød i MesterKvalitet, skinkekød, cocktailpølser fra den Gode Smag og Tørsaltet bacon1-1½ kg. Fondue kød: Kalvekød el. oksekød i MesterKvalitet, skinkekød, cocktailpølser fra den Gode Smag og Tørsaltet bacon | | | | | | Forskellige grøntsager f.eks. champignon, minimajs, perleløg, forårsløg, peberfrugt, cherry tomater. Forskellige grøntsager f.eks. champignon, minimajs, perleløg, forårsløg, peberfrugt, cherry tomater. | | | | 1 | l. | vand1 l. vand | 1/2 | dl. | koncentreret kalvefond 1/2 dl. koncentreret kalvefond | 3 | dl. | tør sherry3 dl. tør sherry | 2 | dl. | soyasauce2 dl. soyasauce | | | | | | Kiwi chutney: Kiwi chutney: | 4 | | kiwifrugter4 kiwifrugter | 8 | | soltørrede abrikoser8 soltørrede abrikoser | 1/2 | dl. | rosiner1/2 dl. rosiner | 1 | tsk. | knust chili1 tsk. knust chili | 1 | spsk. | frisk fintreven ingefær1 spsk. frisk fintreven ingefær | 3 | spsk. | limesaft3 spsk. limesaft | 25 | g. | sukker25 g. sukker | | | | | | Æble relish: Æble relish: | 2 | | æbler i både2 æbler i både | 2 | | løg i både2 løg i både | 6 | | hakkede dadler6 hakkede dadler | 1 | spsk. | koncentreret tomatpure1 spsk. koncentreret tomatpure | 125 | g. | honning125 g. honning | 3/4 | dl. | tør sherry3/4 dl. tør sherry | 1 | spsk. | vineddike1 spsk. vineddike | | | | | | Raiti: Raiti: | 1/2 | | skrællet agurk1/2 skrællet agurk | | fed | 1 fed 1 | 1/2 | dl. | frisk hakket mynte1/2 dl. frisk hakket mynte | 200 | g. | græsk yoghurt200 g. græsk yoghurt | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | | | Koriander pesto: Koriander pesto: | 1 | bdt. | friske koriander1 bdt. friske koriander | 25 | g. | ristede økologiske pinjekerner25 g. ristede økologiske pinjekerner | 1/2 | dl. | sesamolie1/2 dl. sesamolie | | | Salt Salt | | | peber peber | | | |
| |
Skræl kiwifrugterne, skær dem i skiver, og del dem i kvarte. Snit abrikoserne i små strimler. Bring kiwi, abrikos, rosiner, chili, ingefær, lime og sukker i kog under låg, lad det simre 5 minutter for svag varme, og sæt det til afkøling.
Æblerelish:
Bring æblebåde, løgbåde, hakkede dadler, tomatpure, honning
og sherry i kog, og lad det koge ca. 15 minutter, til væden er næsten fordampet. Smag til med vineddike.
Raiti:
Fjern kernerne fra agurken, og skær den i små tynde stave. Rør agurk, hvidløg, mynte og yoghurt sammen, og smag til med salt og peber.
Korianderpesto:
Blend koriander, pinjekerner og sesamolie, og smag til med salt og peber.
Fondue:
Bring vand, fond, sherry og soya i kog, og kom kogelagen i fonduegryden lige inden servering.
Anret de forskellige slags kød, cocktailpølser og bacon på et fad, og lav et fad med forskellige grøntsager. Sæt de forskellige saucer på bordet sammen med ris, en lækker salat, brød, kød og grønt-sager. Sæt kød og grøntsager på fonduegaflerne, og kog det i fonduegryden.
Tips:
Kogelagen kan selvfølgelig erstattes med olie, hvis man foretrækker at kødet er stegt.
|