Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fondue med kiwichutney æblerelish, raiti og korianderpesto

Fondue med kiwichutney æblerelish, raiti og korianderpesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :




Ingredienser:
1-1½ kg.Fondue kød: Kalvekød el. oksekød i MesterKvalitet, skinkekød, cocktailpølser fra den Gode Smag og Tørsaltet bacon
 
 Forskellige grøntsager f.eks. champignon, minimajs, perleløg, forårsløg, peberfrugt, cherry tomater.
 
1 l.vand
1/2 dl.koncentreret kalvefond
3 dl.tør sherry
2 dl.soyasauce
 
 Kiwi chutney:
4 kiwifrugter
8 soltørrede abrikoser
1/2 dl.rosiner
1 tsk.knust chili
1 spsk.frisk fintreven ingefær
3 spsk.limesaft
25 g.sukker
 
 Æble relish:
2 æbler i både
2 løg i både
6 hakkede dadler
1 spsk.koncentreret tomatpure
125 g.honning
3/4 dl.tør sherry
1 spsk.vineddike
 
 Raiti:
1/2 skrællet agurk
 fed1
1/2 dl.frisk hakket mynte
200 g.græsk yoghurt
 Salt
 peber
 
 Koriander pesto:
1 bdt.friske koriander
25 g.ristede økologiske pinjekerner
1/2 dl.sesamolie
 Salt
 peber
 


Opskrift:

Skræl kiwifrugterne, skær dem i skiver, og del dem i kvarte. Snit abrikoserne i små strimler. Bring kiwi, abrikos, rosiner, chili, ingefær, lime og sukker i kog under låg, lad det simre 5 minutter for svag varme, og sæt det til afkøling.

Æblerelish:
Bring æblebåde, løgbåde, hakkede dadler, tomatpure, honning og sherry i kog, og lad det koge ca. 15 minutter, til væden er næsten fordampet. Smag til med vineddike.

Raiti:
Fjern kernerne fra agurken, og skær den i små tynde stave. Rør agurk, hvidløg, mynte og yoghurt sammen, og smag til med salt og peber.

Korianderpesto:
Blend koriander, pinjekerner og sesamolie, og smag til med salt og peber.

Fondue:
Bring vand, fond, sherry og soya i kog, og kom kogelagen i fonduegryden lige inden servering.

Anret de forskellige slags kød, cocktailpølser og bacon på et fad, og lav et fad med forskellige grøntsager. Sæt de forskellige saucer på bordet sammen med ris, en lækker salat, brød, kød og grønt-sager. Sæt kød og grøntsager på fonduegaflerne, og kog det i fonduegryden.

Tips:

Kogelagen kan selvfølgelig erstattes med olie, hvis man foretrækker at kødet er stegt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 16263 gange,
og udskrevet 582 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lissy  -  2008-12-02 17:59:59
Nem at lave, superlækker og spændende