fem peber (blanding med forskellige hele peberkorn)1 spsk. fem peber (blanding med forskellige hele peberkorn)
Salt Salt
Kartoffel tærte: Kartoffel tærte:
4
plader
usødet tærtedej4 plader usødet tærtedej
1/2
kg.
skrællede kartofler1/2 kg. skrællede kartofler
250
g.
snittede porrer250 g. snittede porrer
150
g.
skrællet selleri150 g. skrællet selleri
100
g.
skrællet pastinak eller persillerod100 g. skrællet pastinak eller persillerod
1
dl.
hakket persille1 dl. hakket persille
100
g.
revet emmentaler100 g. revet emmentaler
6
æg (str. M)6 æg (str. M)
1/4
l.
fløde 13%1/4 l. fløde 13%
1
tsk.
salt1 tsk. salt
Peber Peber
Opskrift:
Reven citronskal, rosmarin, grønne chiliflager samt knuste peberkorn
rystes godt sammen i en plastpose.
Kom lammeculotterne i posen, luk og ryst godt. Læg culotterne i køleskabet til næste dag. Rul tærtedejen ud, læg den i en springform beklædt med
bagepapir og skær kanten til. Skær kartofler, selleri og pastinak i små tern. Kog dem sammen med porrerne 10 minutter i letsaltet vand. Bland
de kogte grøntsager med persille samt emmentaler og kom det i springformen. Pisk æg, fløde, salt og peber godt sammen og hæld æggemassen over fyldet. Bag tærten ved 200°C i ca. 50 minutter nederst i ovnen. Krydr lammeculotterne med salt og kom dem i en stegepose. Steg lammeculotterne 30 minutter i ovnen ved 200°C og lad dem hvile i 10 minutter. Skær lammeculotterne i tynde skiver og anret dem sammen med et stykke tærte og lidt grøn salat. Si skyen, smag til med salt og peber og kom den hen over kødet.
Tips:
Spis resten af tærten næste dag til f.eks. kogt skinke.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 18366 gange, og udskrevet 580 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider