Begynd dagen før med olivenbrødet:
Gæren røres ud i lunkent vand og salt og hvedemel tilsættes lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem, dæk skålen med plastfilm og sæt den i køleskabet natten over. Ælt oliven og soltørrede tomater ind i dejen, form den til et stort fladt brød og sæt det til hævning 1 time under et fugtigt klæde.
Fordel gedeost i små klatter oven på dejen. Krydr med timian og oregano og bag det ved 225°C i 20-25 minutter.
Rør yoghurt, hvidløg, olivenolie og oregano sammen, smag til med salt
og peber og lad det trække 1 time i køleskabet.
Prik lammekøllen over det hele med spidsen af en skarp kniv og skær evt. små lommer ved benet. Fyld hullerne/ lommerne med kvarte hvidløgsfed og ansjosfileter. Gnid lammekøllen med olivenolie, Herbes de Provence og salt.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen ved 200°C i 45 minutter. Lad køllen hvile tildækket 30 minutter, kom cherrytomater i bunden af fadet og steg køllen færdig 30-45 minutter.
Lad lammekøllen hvile tildækket i
20 minutter, inden den skæres i tynde
skiver.
Server lammekøllen sammen med lunt olivenbrød, ovnbagte cherrytomater og salat
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(4 stemmer)
Opskriften er vist 12392 gange, og udskrevet 274 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider