Lammemørbrad i panade af hvidløg, valnødder og timian

Lammemørbrad i panade af hvidløg, valnødder og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammemørbrad

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Føtex

Indsendt :      Red:

Lammemørbrad i panade af hvidløg, valnødder og timian, billede 4 Lammemørbrad i panade af hvidløg, valnødder og timian, billede 1 Lammemørbrad i panade af hvidløg, valnødder og timian, billede 2 Lammemørbrad i panade af hvidløg, valnødder og timian, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.lammemørbrad
1 helthvidløg
25 g.finthakkede valnødder
2 spsk.rasp
1 spsk.frisk finthakket timian
 salt
 peber
 
 Squash tomattian:
250 g.squash
2-3 tomater
 
 Persillade:
1 spsk.frisk finthakket timian
 salt
 peber
0.5 bdt.persille
1 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Kog hvidløgsfedene møre i vand i ca. 20 minutter, pil hinderne af og mos dem godt. Bland valnødder, rasp, timian, salt og peber.

Vend først mørbraderne i hvidløgsmos og dernæst i valnødderasp.

Hak persille og hvidløg fint, rør det sammen med olivenolie til en persillade. Krydr med salt og peber.

Skær tomat og squash i tynde skiver. Læg squash, tomatskiver, timian og per- sillade lagvis i en ovnfast fad eller i små kokotter. Gem halvdelen af persilladen til kartoflerne. Bag grønsagerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Steg kødet på en pande i lidt olivenolie ca. 3 minutter på hver side. Lad det hvile nogle minutter, inden det skæres i skiver.

Server små kogte kartofler vendt i resten af persilladen til.


karakterer:
Opskriften er vist 60160 gange,
og udskrevet 2733 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2017-10-23 19:28:40
Brugte mandler i stedet for valdnødder. Det blev virkelig godt .

Dina  -  2010-06-25 12:45:12
Super læker - sørg for at kødet ikke er for "vådt og at valdnødderne er hakket fint, så er der ingen problemer med paneringen.

Ilse  -  2007-05-03 08:54:01
Rigtig dejlig ret - og ingen problemer med at få mos og rasp til at hænge ved. Og også jeg vil sige: lav rigeligt med persillade

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Super duper opskrift!

Alice  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker middag. Lav rigeligt med persillade og server gerne en grønsag til f.eks. broccoli.

Per Hjelmager  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg havde problemer med at få mos og rasp til at hænge ved. Jeg forslår i stedet, at kødet brunes på panden og lægges i et smurt ildfast fad. Ovenpå lægges først hvidløgsmos og ovenpå den blandede rasp. Øvrest lægges et par små stykker smør. Herefter gratineres det i ovnen ved høj varme. Det virkede :-)