Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekølle stegt med øl og urter

Lammekølle stegt med øl og urter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :


Lammekølle stegt med øl og urter, billede 4 Lammekølle stegt med øl og urter, billede 1 Lammekølle stegt med øl og urter, billede 2 Lammekølle stegt med øl og urter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1,6 kg.lammekølle
3 fedhvidløg
1 spsk.dijonsennep
1 stor kvist rosmarin
3 kvistetimian
1 spsk.akaciehonning
1 tsk.salt
 peber
1 fl.Carls special (33 cl.)
 Lammebouillon
 
 Salat:
500 g.skrællede jordskokker
3/4 dl.citronsaft
1 tsk.reven citronskal
3/4 dl.olivenolie
1 spsk.hakket timian
 Salt
 peber
1 bdt.rucolasalat
 
 Ovnbagte kartofler:
1 kg.mellemstore kartofler
2 fedknust hvidløg
1 kvistrosmarin
2 spsk.hakket timian
1 tsk.salt
2 spsk.Olivenolie
 


Opskrift:

Start 3 timer før servering p.g.a. lammekøllen skal stege ca. 2 1/2 time ved lav temperatur.

Del hvidløgsfeddene i kvarte. Skær nogle små huller i lammekøllen og fyld dem med hvidløg. Læg lammekøllen i et stort ovnfast fad og smør den med dijonsennep. Drys med rosmarin og timian, dryp akaciehonning, krydr med salt og peber og hæl øllen over. Sæt lammekøllen i ovnen ved 125 grader C. alm. ovn i ca. 2 1/2 time. Dryp jævnligt kødet med skyen.

Riv jordskokkerne i tynde skiver. Pisk citronsaft, citronskal, olivenolie og timian sammen. Smag til med salt og peber og hæld marinaden over jordskokkerne. Lad dem trække i ca. 1 time og bland med rucola lige inden servering.

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i både. Læg kartoflerne i et ovnfast fad og krydr med hvidløg, rosmarin, timian, salt og olivenolie. Bag kartoflerne ved 125 grader C. alm. ovn, den sidste halve time sammen med lammekøllen.

Tag lammekøllen ud, sæt temperaturen på 225 grader C. alm. ovn og steg kartoflerne færdige ca. 30 minutter med kødet hviler.

Si skyen fra lammekøllen, kom 2-3 dl lammenbouillon ved, kog op, jævn og smag til med salt og peber.

Skær lammekøllen i tynde skiver og server dem sammen med sauce, kartofler og jordskokkesalat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (19 stemmer)

Opskriften er vist 43413 gange,
og udskrevet 1893 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jøns.  -  2009-06-09 15:22:32
Fantastisk opskrift. Brug gerne en Refsvindinge Ale Nr.16. En perfekt ret jeg skal have iaften igen....


Jon  -  2008-12-29 23:08:54
Smager rigtigt skønt! Jeg lagde lammet på et lag af gulerødder og rødløg, samt benyttede en stout i stedet med stor succes...


hesoe  -  2008-03-10 13:39:02
Rigtig god opskrift med super lækkert tilbehør. Køllen bliver rigtig god af at stege ved 125 grader C.