Carls special (33 cl.)1 fl. Carls special (33 cl.)
Lammebouillon Lammebouillon
Salat: Salat:
500
g.
skrællede jordskokker500 g. skrællede jordskokker
3/4
dl.
citronsaft3/4 dl. citronsaft
1
tsk.
reven citronskal1 tsk. reven citronskal
3/4
dl.
olivenolie3/4 dl. olivenolie
1
spsk.
hakket timian1 spsk. hakket timian
Salt Salt
peber peber
1
bdt.
rucolasalat1 bdt. rucolasalat
Ovnbagte kartofler: Ovnbagte kartofler:
1
kg.
mellemstore kartofler1 kg. mellemstore kartofler
2
fed
knust hvidløg2 fed knust hvidløg
1
kvist
rosmarin1 kvist rosmarin
2
spsk.
hakket timian2 spsk. hakket timian
1
tsk.
salt1 tsk. salt
2
spsk.
Olivenolie2 spsk. Olivenolie
Opskrift:
Start 3 timer før servering p.g.a. lammekøllen skal stege ca. 2 1/2 time ved lav temperatur.
Del hvidløgsfeddene i kvarte. Skær nogle små huller i lammekøllen og fyld dem med hvidløg.
Læg lammekøllen i et stort ovnfast fad og smør den med dijonsennep.
Drys med rosmarin og timian, dryp akaciehonning, krydr med salt og peber og hæl øllen over.
Sæt lammekøllen i ovnen ved 125 grader C. alm. ovn i ca. 2 1/2 time. Dryp jævnligt kødet med skyen.
Riv jordskokkerne i tynde skiver.
Pisk citronsaft, citronskal, olivenolie og timian sammen.
Smag til med salt og peber og hæld marinaden over jordskokkerne.
Lad dem trække i ca. 1 time og bland med rucola lige inden servering.
Vask kartoflerne grundigt og skær dem i både. Læg kartoflerne i et ovnfast fad og krydr med hvidløg, rosmarin, timian, salt og olivenolie. Bag kartoflerne ved 125 grader C. alm. ovn, den sidste halve time sammen med lammekøllen.
Tag lammekøllen ud, sæt temperaturen på 225 grader C. alm. ovn og steg kartoflerne færdige ca. 30 minutter med kødet hviler.
Si skyen fra lammekøllen, kom 2-3 dl lammenbouillon ved, kog op, jævn og smag til med salt og peber.
Skær lammekøllen i tynde skiver og server dem sammen med sauce, kartofler og jordskokkesalat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(19 stemmer)
Opskriften er vist 46215 gange, og udskrevet 1935 gange.
Kommentarer
Jøns. - 2009-06-09 15:22:32 Fantastisk opskrift. Brug gerne en Refsvindinge Ale Nr.16. En perfekt ret jeg skal have iaften igen....
Jon - 2008-12-29 23:08:54 Smager rigtigt skønt! Jeg lagde lammet på et lag af gulerødder og rødløg, samt benyttede en stout i stedet med stor succes...
hesoe - 2008-03-10 13:39:02 Rigtig god opskrift med super lækkert tilbehør. Køllen bliver rigtig god af at stege ved 125 grader C.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider