|
100 | g. | kikærter100 g. kikærter | | | | 500 | g. | lammekød i tern500 g. lammekød i tern | 1 | | løg1 løg | 2 | fed | hvidløg2 fed hvidløg | 2 | | fennikelknolde2 fennikelknolde | 30 | g. | frisk ingefær30 g. frisk ingefær | 2 | tsk. | stødt spidskommen2 tsk. stødt spidskommen | | | olivenolie olivenolie | | | | 2 | spsk. | honning2 spsk. honning | 1 | | kanelstang ca. 8 cm1 kanelstang ca. 8 cm | 0.5 | tsk. | chiliflager0.5 tsk. chiliflager | 1 | | citron1 citron | 5 | dl. | vand5 dl. vand | | | | 3 | spsk. | mandler, smuttede3 spsk. mandler, smuttede | 3 | spsk. | sesamfrø3 spsk. sesamfrø | 100 | g. | rosiner100 g. rosiner | | | salt salt | | | peber peber | | | | | | Pynt: Pynt: | | | koriander el. frisk mynte koriander el. frisk mynte | | | |
| |
Læg kikærterne i blød natten over i koldt vand.
Kassér vandet og kog kikærterne 30 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld vandet fra. Alternativt kan bruges i ds. kogte kikærter.
Hak løg, hvidløg og fennikel-stænglerne fint. Skær resten af fennikelknolden groft ud og riv ingefæren.
Bland lammekødet med løg,
hvidløg, ingefær og spidskommen, og brun det i olivenolie i en stegegryde.
Kom honning, fennikel, chili, kanel og revet citronskal ved. Tilsæt vand, så kødet er
dækket, og lad det simre 40-50 minutter under låg, til kødet er næsten mørt.
Rist hakkede mandler og sesamfrø let.
Kom rosiner, mandler, sesamfrø og kikærter ved, og kog i yderligere 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning.
Drys med hakket koriander eller mynte og server med cous cous, bulgur eller ris.
|