Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Forret med torsk

Forret med torsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Skagen Havfiskeklub

Indsendt :


Forret med torsk, billede 4 Forret med torsk, billede 1 Forret med torsk, billede 2 Forret med torsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Torskefilet uden skind
0.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Dressing:
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 potte Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
0.5 Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
150 gram Rejer uden skal, kogte
150 gram Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
1 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Stenbiderrogn sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
1 spsk. Stenbiderrogn rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
   


Opskrift:

Læg torsken i microbøtte, hæld lidt hvidvin ved og drys med salt og peber og sæt fadet i microovnen ved fuld effekt i 4-5 minutter. Eller dampes i gryde med hvidvin og evt lidt vand ved.

Dressing:
Rør cremefraiche med sennep, hakket dild (gem lidt til pynt) og lidt salt og peber


Læg fisken på et fad eller fordel i butterdejsskaller.

Hæld cremefraiche over fisken og pynt med snittet Iceberg, rejer, asparges, tomat, citronskiver, dildkviste og stenbiderrogn.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (48 stemmer)

Opskriften er vist 191169 gange,
og udskrevet 8878 gange.


Energi:
KJ total 5127 (1220 kcal)
KJ pr. Pers. 1281 (305 kcal)
Vægt ialt 1316 gram
Vægt pr. Pers. 329 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 2.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lars Bakken Jepsen  -  2015-12-29 08:44:44
Super forret - jeg laver den med hårdkogte æg der bliver pyntet med rød stenbiderrogn - det ser flot ud, jeg undlader salaten :) og så kommer jeg honning og citronpeber i dressingen


lise  -  2013-05-31 23:11:59
jeg kan ikke lide dild hvad kan bruges i stedet fr


Mads.  -  2008-03-03 02:14:55
Prøv at lave retten med andre eksotiske fladfisk, hummerhaler eller krebs i stedet for rejer, og spar så ikke på dild. Brug Stenbidderrågn i stedet for kaviar for ikke at tage smagen fra både fisk og krebsedyr. Må jeg anbefale retten som en herlig middagsret for to, både varm og kold. Holder han/hun af lækker fisk er retten efterfulgt af f.eks. en lækker isdesert en rigtig "scoreret"!


  -  2008-02-24 17:01:52
skal det være udrørt fiskesennep?


Kirsten  -  2008-02-01 19:43:56
Det var virkelig en skøn forret, som jeg lavde til nytår ... den vakte stor jubel.


Apollo  -  0000-00-00 00:00:00
Nem at lave og smager dejligt.


Alice  -  0000-00-00 00:00:00
En utrolig lækker forret