Chokolademousse med cointreau

Chokolademousse med cointreau, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
175 g.mørk chokolade
1 dl.friskpresset appelsinsaft
4 æg
15 g.smør
1 spsk.cointreau
3 spsk.sukker
 
 tilbehør:
 vaniljeis
 appelsinsauce
 ristede mandelflager
 
Opskrift:
Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes sammen med appelsinsaft i en gryde. Koges igennem til den begynder at blive tykkere i konsistens. Gryden tages af varmen og æggeblommerne piskes i i en ad gangen. Smør og cointreau piskes i. Stilles til afkøling til den er lunken. Æggehviderne piskes lige netop stive, sukker tilsættes under piskning indtil konsistensen er marengslignende. Æggehviderne vendes i den let afkølede chokolademasse og hældes op i en skål. Stilles i køleskabet i 6 timer.

Ved anretningen hældes først lidt appelsinsauce på en tallerken, herpå anrettes chokolademousse med vaniljeis og drysses med mandelflager.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolademousse

karakterer:
Opskriften er vist 21553 gange,
og udskrevet 784 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-13 20:13:11
gad vide hvor mange pers det er til

  -   2008-04-24 21:25:22
Super opskrift og meget nem. Synes godt at den kan tage lidt mere sukker - alt efter hvor kraftig chokoladen er.

  -   2008-01-13 13:08:15
Rigtig rigtig god chokolademousse, som jeg har lavet flere gange. Jeg bruger et par sp ekstra sukker i hviderne og smelter 1 blad husblas i chokoladeblandingen, når blommerne er rørt i, for at få en fastere konsistens. Kan kun anbefales med eller uden ændringer, og så er den let at gå til og uden fløde - så sparer vi jo de kalorier - og nøjes med dem fra chokoladen...

  -   2007-07-27 19:52:32
Virkelig god og dejlig dessert - og nem at gå til :)

  -   2007-02-04 17:32:00
Appelsinsauce med mandelfalger pifter desserten godt op. Eventuelle rester kan blandes med vaniljeis og puttes i fryseren

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk som afslutning på et godt måltid. Det gør jeg gerne igen.