Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokolademousse med cointreau

Chokolademousse med cointreau, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
175 g.mørk chokolade
1 dl.friskpresset appelsinsaft
4 æg
15 g.smør
1 spsk.cointreau
3 spsk.sukker
 
 tilbehør:
 vanilleis
 appelsinsauce
 ristede mandelflager
 
 


Opskrift:

Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes sammen med appelsinsaft i en gryde. Koges igennem til den begynder at blive tykkere i konsistens. Gryden tages af varmen og æggeblommerne piskes i i en ad gangen. Smør og cointreau piskes i. Stilles til afkøling til den er lunken. Æggehviderne piskes lige netop stive, sukker tilsættes under piskning indtil konsistensen er marengslignende. Æggehviderne vendes i den let afkølede chokolademasse og hældes op i en skål. Stilles i køleskabet i 6 timer.

Ved anretningen hældes først lidt appelsinsauce på en tallerken, herpå anrettes chokolademousse med vanilleis og drysses med mandelflager.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolademousse



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 19311 gange,
og udskrevet 719 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

casper  -  2008-11-13 20:13:11
gad vide hvor mange pers det er til


  -  2008-04-24 21:25:22
Super opskrift og meget nem. Synes godt at den kan tage lidt mere sukker - alt efter hvor kraftig chokoladen er.


Susanne H  -  2008-01-13 13:08:15
Rigtig rigtig god chokolademousse, som jeg har lavet flere gange. Jeg bruger et par sp ekstra sukker i hviderne og smelter 1 blad husblas i chokoladeblandingen, når blommerne er rørt i, for at få en fastere konsistens. Kan kun anbefales med eller uden ændringer, og så er den let at gå til og uden fløde - så sparer vi jo de kalorier - og nøjes med dem fra chokoladen...


Susanne  -  2007-07-27 19:52:32
Virkelig god og dejlig dessert - og nem at gå til :)


Mette  -  2007-02-04 17:32:00
Appelsinsauce med mandelfalger pifter desserten godt op. Eventuelle rester kan blandes med vaniljeis og puttes i fryseren


Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk som afslutning på et godt måltid. Det gør jeg gerne igen.