Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydret lammekølle

Krydret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Krydret lammekølle, billede 4 Krydret lammekølle, billede 1 Krydret lammekølle, billede 2 Krydret lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 kviste Rosmarin, frisk
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Paprika
0.5 tsk. Oregano, tørret
   
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Timian, tørret
   
4 Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Salat:
100 gram Rucola, salat
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
100 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
100 gram Feta. 50+
   


Opskrift:

Sæt ovnen på 175 grader C alm. ovn.

Lav små snit med en spids kniv langs muskeltrådene. Stik ikke direkte ind i selve kødet. Kom en hvidløgssplint og lidt rosmarin ind i hvert snit.

Rør olie med salt, peber, paprika og oregano. Pensel kødet med blandingen og læg det på en rist over bradepande. Sæt det i den varme ovn.

Stik kødet med en spids stegegaffel efter ca. 1 times stegning, for at fedtet kan løbe af under den sidste del af stegetiden.

Ca. 1 1/2 times stegning giver en rosa kølle og ca. 2 timer giver en mere gennemstegt kølle. Bruges stegetermometer skal det vise 62-64 grader for rosa og 70 grader for gennemstegt.


Halver kartoflerne og pensel dem med olie og lad dem stege i ovnen ca. 40-45 min. til de er møre og gyldne. Krydr med salt og timian når kartoflerne begynder at få farve.


Skær toppen af hvidløgene. Pensel med en anelse olie og krydr med salt. Sæt toppen på igen og pak hvidløget ind i stanniol. Steg dem ca. 30 min. i ovnen.

Tomaterne halveres, og oliven skæres i skiver. Vend alle ingredienserne til salaten sammen.

Serveres med brød til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (46 stemmer)

Opskriften er vist 180689 gange,
og udskrevet 4514 gange.


Energi:
KJ total 10420 (2481 kcal)
KJ pr. Pers. 1736 (413 kcal)
Vægt ialt 3618 gram
Vægt pr. Pers. 603 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 288 KJ (68 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-04-22 09:53:01
Denne opskrift er ikke dansk oprindelse, det er en blandning af spansk og græsk


Britta  -  2008-01-16 09:29:58
Jeg har nu prøvet denne opskrift; den er rimelig nem, og resultatet: Det var bare en SUCCES - den kan varmt anbefales.


tosli.dk  -  0000-00-00 00:00:00
Helt fantastisk opskrift, rosmarin passer rigtigt godt til lam. Jeg kan kun medgove mine varmeste anbefalinger. Vi er en familien på 5 personer, 3 børn, 2 på 5, og een på 8, og alle giver topkarakter. Rigtig god.