hjortesteg, ryg eller lår2 kg. hjortesteg, ryg eller lår
smør til stegning smør til stegning
salt salt
1/2
tsk.
peber1/2 tsk. peber
2-3
dl.
bouillon2-3 dl. bouillon
1-2
dl.
ribssaft1-2 dl. ribssaft
saft af 1/2 citron saft af 1/2 citron
2
dl.
creme fraiche2 dl. creme fraiche
2
dl.
piskefløde2 dl. piskefløde
2
tsk.
rønnebærgelé2 tsk. rønnebærgelé
50
g.
danablue50 g. danablue
Opskrift:
Brun det afpudsede kød i smør i en gryde. Brun det godt på alle sider. Drys med salt og peber. Hæld halvdelen af bouillon og ribssaft ved, og lad stegen småsnurre i ca. 1 time. Vend stegen, og hæld mere bouillon og ribssaft ved. Fortsæt stegningen til kødet er mørt. Tag kødet op og kog skyen ind. Tilsæt fløde og creme fraiche og smag til med citronsaft og rønnebærgelé. Rør til sidst lidt danablue i saicen og smag til med salt.
Tilbehør
Skær kødet i tynde skiver, og anret det på fadet sammen med kogt broccoli eller smørristede kartofler.
server ribs- og rønnebærgele til, samt grøn salat
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(15 stemmer)
Opskriften er vist 52259 gange, og udskrevet 2871 gange.
Kommentarer
vwm - 2011-10-21 16:25:46 Kun et ord dækker denne ret - LÆKKERT !!
- 2010-01-11 15:54:05 Denne opskrift er SUPER god.. Virkelig en succes, og MEGET nemt at lave.. jeg tjekkede at kødet var mørt da termometeret stod på 63grader, og kødet var perfekt. Sovsen kan sagtens laves uden fløden, pgr. den kraftige gode smag i væsken :) topkarakter herfra.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider