Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pærertærte

Pærertærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Pærertærte, billede 4 Pærertærte, billede 1 Pærertærte, billede 2 Pærertærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
evt. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
600 gram Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
   
  Pensling:
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vanillesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time.

Smør en tærteform eller springform (ca. 24 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.

Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.

Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.

Bag tærten midt i ovnen 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Server den lun.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (48 stemmer)

Opskriften er vist 56137 gange,
og udskrevet 2404 gange.


Energi:
KJ total 16620 (3957 kcal)
KJ pr. Pers. 2077 (494 kcal)
Vægt ialt 1500 gram
Vægt pr. Pers. 187 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1107 KJ (263 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 15.4 gram
Kulhydrat 29.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2014-02-22 21:12:29
lækker og nem at lave :-)


  -  2011-07-26 22:42:31
Kan den fryses?


tanja  -  2010-11-16 15:39:00
uden tvivl den bedste tærte jeg længe har smagt og bagt..


Isa  -  2010-06-07 18:09:34
Super god tærte, meget nem at lave!


  -  2009-11-13 11:08:51
For at gøre en pæretærte mere lækker, kan man lægge chokolade i bunden.. Mums..


You know!  -  2009-04-07 12:19:58
Det jeg gør med pæretærter er at putte marzipan i... ( Så blir' det lækkert )


Louise  -  2008-09-20 00:49:30
Super god tærte. Det giver lige det ekstra at putte lidt sukker på toppen inden den skal i ovnen:o)


Dorte  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste pæretærte jeg nogen siden har smagt og selv min kæreste er VILD med den *G* Dog syntes vi at den smager bedst kold med cremfraise eller hjemmelavet is