bløde jordbær (der presses til saft) eller 2 dl hvidvin250 g. bløde jordbær (der presses til saft) eller 2 dl hvidvin
sukker efter smag sukker efter smag
3
blade
Favorit husblas3 blade Favorit husblas
2
dl.
piskefløde2 dl. piskefløde
1
tsk.
Vanillesukker1 tsk. Vanillesukker
Opskrift:
Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Æg og sukker piskes sammen og æltes med melet. Dejen rulles ud på en smurt springforms bund. Den overskydende dej æltes med 2-3 spsk. ekstra mel, trilles til en pølse og lægges som kant. Tærten bages 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn. Den afkøles på rist.
250 g fine faste jordbær nippes, skylles og afdryppes. De halveres og lægges på tærtebunden. Lidt flormelis drysses på.
Ca. 250 g bløde, modne jordbær moses. Saften sies fra. Saft eller vin sødes og røres i den udblødte, smeltede husblas. Når gelésaften begynder at blive jævn, lægges den over bærrene. Overfladen glattes med en varm kniv.