Kibbeh og fyldte bulgur- og kødruller

Kibbeh og fyldte bulgur- og kødruller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Bulgur

Oprindelsesland : Libanon

LibanonIndsendt :      Red:


Ingredienser:
225 g.bulgur
150 g.magert lammekød, hakket
1 revet løg
2 spsk.hvedemel
1 tsk.stødt allehånde
 
 Fyld:
2 tsk.olivenolie
1 lilleløg, fint hakket
100 g.magert hakket lammekød
0.5 tsk.stødt allehånde
0.5 tsk.stødt kanel
0.75 dl.oksebouillon
2 spsk.pinjekerner
2 spsk.hakket frisk mynte
 
 olie til friture el. vand til kogning
 
 Sauce:
200 g.yoghurt naturel
0.5 spsk.mynte
1 spsk.kartoffelmel
 
 
Opskrift:
Hæld kogende vand over bulguren og lad stå i 5 min. Afdryppes i dørslag. Få så meget vand ud som muligt. Bredes ud på køkkenrulle så væden absorberes.

Bland bulgur, lammekød, løg, mel og allehånde til en fin pasta i en blender eller foodprocessor. Krydres m. salt og peber. Stilles i køleskab i 1 time.

Olien varmes på en pande; løget svitses blødt v. svag varme i 3 min. Tilsæt bouillon og kog under låg og for svag varme i ca. 6 min. Pinjekernerne hakkes groft og røres i sammen med mynten. Tilsæt bouillon og smag til med salt og peber. Hældes i en skål og afkøles.

Form 2 spsk af bulgurmassen til en 6 cm lang pølse. Dyp hænderne i koldt vand, og med pegefingeren laves et dybt hul i midten af hver pølse. Vrik og pres med fingeren, sålede at hullet bliver større. Det fyldes med 2 tsk af fyldet og lukkes til. Glat over evt. revner med fingrene. Læg dem i et fad beklædt med alu-folie og sæt dem udækkede i køleskabet i en time.

Fyld en dyb gryde op med en trediedel olie og varm den op til 180 grader (en brødterne bliver brun i løbet af 15 sek.) Kibbeherne frituresteges nogle stykker ad gangen i 2-3 min., eller til de er brune. Afdryppes på køkkenrulle. Serveres varme.

Kibbeh kan frituresteges eller koges i vand i ca. 15 min. Spises evt. m. youghurtsauce.

Youghurtsauce:
Rør ingredienserne sammen i en gryde og kog i 5 min. under konstant omrøring.


karakterer:
Opskriften er vist 32370 gange,
og udskrevet 526 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-11-10 14:56:21
Hvis man gerne vil komme dem i sovsen skal de så steges eller skal de koges eller er det lige meget og hvornår kommer man dem så i sovsen?

Thomas  -  2013-09-11 21:56:12
Der står ikke noget om, hvornår man skal putte kødet i fyldet, og bouillon bliver nævnt to gange. Det måtte gerne være tydeligere.

nawal libanon  -  2012-03-29 14:30:00
fin bulgur vaskes i kold vand og den sidst del ses da der kan være måske urent i bunden , til 200 g kød brug 200g kød jeg bruger okse eller kalve mager som tartar kød kom med det samme i fodprocesser køb fra arabisk forretning kebeh kryderier til 200 kom ca halv teske og salt efter man synes bland lille løg til 200 mg løg skal være ca 5cmx5cm dvs lidt løg til og hakker dem til de liggner fars . du kan enten kom den i smurt fad halv mængde og til fuld svits l1 stk løg 10x10 cm kom salt allehåndspeber kanel nødder som du har lyst i mængde og sorter kom hakket kød i ca 100 gr og svits også lidt salt på og hvis du køber somak som er syrlig kryderier , kom bar lidt i , fuld skal ikke kun svitses til kød er ikke rød men ikke tør. kom fyld på kebe lag og kom den anden halvdel af kebe ovenpå fyld hænder kan dyppes med vand fså kebe bliver lagt godt. brug gaffel eller kniv lav overfladisk mønstre på kebe ( tegn ) x kom oliven olie på og læg den i forvarmt oven på 200 til den få gylden farve og spis til salat mix alt og kom citon og æbel eddike i salat til eller tazziki dressing eller hvad du lyster selv og velbekommen. obs du kan ellers lave som kugler og udhuller dem og kom samme fyld i med ovenskrivende (løg nødder kød og krydderier selfølgelig svitset , og smør dem med oliven oli og ind i forvamt oven og griller dem kort til bulgur bliver gylden midest rille når du udhuller fars kan du laver den til runde form eller losange ( spidset i begge ende og runde i midten få inspiration at finde billed af kebe på nettet tro mig den kebe smager pragtfull

tittina  -  2009-08-23 11:08:42
Kødrullerne er perfecte som i restaurant, men opskriften er ikke klar og det med 3/4 l boullion i fyldet er for meget væske, og det med kanel er heller ikke klar

bente  -  0000-00-00 00:00:00
meget godt, følger opskriften