Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gulderodsboller

Gulderodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gulderodsboller, billede 4 Gulderodsboller, billede 1 Gulderodsboller, billede 2 Gulderodsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

100 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Gullerødderne skrælles og rives groft.

Alt blandes og æltes godt. Hæver lunt og tildækket i ca. 1 time.

Formes til 12 boller og efterhæver 20 minutter.

Bollerne pensles og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (68 stemmer)

Opskriften er vist 106712 gange,
og udskrevet 3280 gange.


Energi:
KJ total 10140 (2414 kcal)
KJ pr. stk. 845 (201 kcal)
Vægt ialt 1020 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 994 KJ (236 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 39.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-03-09 15:22:40
Kan de fryses?


Flemming  -  2017-09-06 12:08:30
Super gode boller nemme at lave har prøvet at komme noget spinat i ☺


Ukendt.  -  2013-12-08 11:06:15
Glæder mig til at smage dem.


Laura   -  2013-09-09 13:15:16
Super gode boller!! Tilsatte dog lidt mere vand, fordi dejen blev for tør:(


  -  2013-02-27 13:35:17
Hvordan kan 2,5dl væske være nok til 500g mel ?


  -  2012-02-22 12:51:02
Prøv at erstatte 100 g af melen med ruggryn fra kornkammeret, det gør bollen mere fiberrig og man bruger mindre mel.. Det smager også godt med sesam istedet for solsikkekerner. Ellers en super lækker bolle:)


fjotte  -  2011-09-22 18:02:26
jeg syntes de var en smule tamme i smagen, så tilsatte en anelse mere salt anden gang. så er de også bare gode.


sofie  -  2010-01-11 11:03:41
Rigtig gode boller. lavede en dobbelt portion og brugte 300 g. fuldkorns speltmel og 550 g. hvedemel, så er de lidt grovere men stadig skide gode. kan varmt anbefales som grove også.


Anna  -  2010-01-10 09:27:18
De er bare super gode og dejlig nemme at lave..


Tina  -  2009-09-14 16:29:33
Rigtig lækre boller. Men jeg vil lige give dem lidt sukker næste gang.


Nuran  -  2009-08-25 09:16:13
Wow,de smager og ligger godt i maven. Kan stærk anbefale det.


Skovdal  -  2009-06-14 00:53:26
De er bare så lækre. Kan varmt anbefales :o)


Tina  -  2008-05-28 17:13:02
Det er de nemmeste og mest lækre boller jeg nogen sinde har fået.. Kan stærkt anbefales..


Bethina  -  2007-02-26 19:18:10
Synes det er alt for meget mel-bruger ca 400 g. LÆKRE BOLLER ellers.


Helle  -  2007-01-04 15:38:45
Glæder mig til at smage dem


Bethina  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig goe og nemme at lave


Mille  -  0000-00-00 00:00:00
de er super lækre til både madpakken og morgenmad


Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
De er super gode


haugård  -  0000-00-00 00:00:00
de er kanon gode mums


Michelle  -  0000-00-00 00:00:00
Mums


Trine  -  0000-00-00 00:00:00
De smager rigtig godt