Lammekølle i stegepose

Lammekølle i stegepose, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammekølle i stegepose, billede 4 Lammekølle i stegepose, billede 1 Lammekølle i stegepose, billede 2 Lammekølle i stegepose, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
2 fedhvidløg
 revet skal af ½ citron
2 spsk.hakket persille
 salt
 peber
 lidt mynte eller rosmarin
 
 Tilbehør
 Bagekartofler
 Kryddersmør
 Blandet salat
 
Opskrift:
Gnid køllen med presset hvidløg, citronskal og persille. Drys med salt, peber samt mynte eller rosmarin og læg kødet i en mellemstor stegepose, der lukkes med den medfølgende clips. Lav et par huller i posens top, som beskrevet på emballagen.

Steg i ovn ved 190 grader C. alm. ovn i ca 2 timer.

Lad kartoflerne bage med den sidste times tid.

Lammekøllen bør hvile min 10 minutter inden udskæringen.

Giv bagte kartofler med koldt kryddersmør samt en god salat hertil.





karakterer:
Opskriften er vist 93052 gange,
og udskrevet 1858 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-20 00:17:04
Jeg vil foreslå langtidsstegning ved en lavere temperatur, eksempelvis 130 grader celsius og en stegetid på ca 5 timer. Det sikrer at kødet ikke trevler mens det bevarer sin saft på grund af stegeposen. Det er uhyre vigtigt at køllen ikke steges ved for høj varme. Hvis kødet trevler er køllen ødelagt. Sænker man varmen yderligere, eksempelvis til 110 grader celsius, så skal stegetiden forlænges til omkring 9-10 timer alt efter køllens størrelse.

  -   2010-02-25 07:15:40
På billedet har vi brugt en kartoffelroulade med spinat, kryddersmør og en blandet salat som tilbehør. Stegetiden var lige i overkanten måske 30 minutter mindre.

  -   2008-03-23 13:31:49
tilbehør. kartofler i skiver + gulerødder i skiver krydres med rosmarin og hvidløg, salt og peber og lauerbærblade