Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Saftig lammekølle i stegepose

Saftig lammekølle i stegepose, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Højtid: Påske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Saftig lammekølle i stegepose, billede 4 Saftig lammekølle i stegepose, billede 1 Saftig lammekølle i stegepose, billede 2 Saftig lammekølle i stegepose, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
2 fedhvidløg
 revet skal af ½ citron
2 spsk.hakket persille
 salt
 peber
 lidt mynte eller rosmarin
 
 Tilbehør
 Bagekartofler
 Kryddersmør
 Blandet salat
 


Opskrift:

Gnid køllen med presset hvidløg, citronskal og persille. Drys med salt, peber samt mynte eller rosmarin og læg kødet i en mellemstor stegepose, der lukkes med den medfølgende clips. Lav et par huller i posens top, som beskrevet på emballagen.

Steg i ovn ved 190 grader C. alm. ovn i ca 2 timer.

Lad kartoflerne bage med den sidste times tid.

Lammekøllen bør hvile min 10 minutter inden udskæringen.

Giv bagte kartofler med koldt kryddersmør samt en god salat hertil.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 57445 gange,
og udskrevet 1548 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans  -  2016-02-20 00:17:04
Jeg vil foreslå langtidsstegning ved en lavere temperatur, eksempelvis 130 grader celsius og en stegetid på ca 5 timer. Det sikrer at kødet ikke trevler mens det bevarer sin saft på grund af stegeposen. Det er uhyre vigtigt at køllen ikke steges ved for høj varme. Hvis kødet trevler er køllen ødelagt. Sænker man varmen yderligere, eksempelvis til 110 grader celsius, så skal stegetiden forlænges til omkring 9-10 timer alt efter køllens størrelse.


Per  -  2010-02-25 07:15:40
På billedet har vi brugt en kartoffelroulade med spinat, kryddersmør og en blandet salat som tilbehør.
Stegetiden var lige i overkanten måske 30 minutter mindre.


erik k  -  2008-03-23 13:31:49
tilbehør. kartofler i skiver + gulerødder i skiver krydres med rosmarin og hvidløg, salt og peber og lauerbærblade