Svineskank i orange-timiansauce

Svineskank i orange-timiansauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 svineskank i 2 cm tykke skiver
 olie
2 skalotteløg
4 skiverbacon
 frisk timian
2-3 appelsiner
5 dl.vand eller bouillon
 salt
 peber
 majsstivelse
500 g.grøntsager, f.eks. persillerod, majroer, rødløg og forårsløg
1 kg.kartofler
 
 Valnøddebrød (2 stk.)
25 g.gær
5 dl.vand
100-125 g.valnødder
1 dl.valnøddeolie
1 spsk.salt
14-16 dl.hvedemel
 æg til pensling
 
Opskrift:
Bestil skanken skåret i skiver hos slagteren. Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det på begge sider i olie i en sauterpande. Tag kødet op.

Rist derefter finthakket løg og bacon i tern. Kom kødet tilbage i panden og tilsæt timian, strimlet appelsinskal af en appelsin (striml lidt ekstra skal til pynt ved servering), lidt salt og peber. Lad det koge uden låg ca. 5 minutter inden vand/bouillon tilsættes.

Låg på. Kog ved svag varme til kødet er mørt, ca. 1½ time. Si skyen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis skyen er for tyk. Hvis der alt for meget væde, så kog den ind. Jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Skank i skiver lægges tilbage i saucen.

Kog kartoflerne. Grøntsagerne skæres ud i lige store stykker og kommes i kogende vand. Giv dem et kort opkog, så de stadig er sprøde. Grøntsagerne vendes i retten, som smages til med salt, peber, timian og appelsinskal. Pynt evt. med timian og appelsinskal ved servering.

Valnøddebrød
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt halvdelen af melet og de finthakkede valnødder. Bland olie og salt i dejen. Ælt dejen godt. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 20 minutter.

Ælt dejen godt igennem og form til to brød. Lad dem hæve på bagepladen i ca. 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med mel og rids brødene på langs.

Bag brødene ved 200 grader i ca. 30 minutter. Bank på brødene - det skal lyde hult, så er de bagte.

Tips:

Skræl appelsinerne med kartoffelskræller og skær derefter skrællen i fine strimler med en skarp kniv.

Grøntsagerne vælges efter årstid og lyst. Jordskokker, skorzonerrødder, gulerødder, porrer, selleri og savoykål er også velegnet.

Når grøntsagerne blancheres, før de kommes i retten, kommer der ikke ekstra væske i retten, og grøntsagerne kan serveres sprøde.





karakterer:
Opskriften er vist 13523 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu