Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sneæg med Creme Anglaise

Sneæg med Creme Anglaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
4
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
  Creme anglaise:
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Sneæg:
4 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Karamel:
2 spsk. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Start med at tilberede cremen. Kog mælk op med 2/3 af sukkeret og kom kornene fra vanillestangen, til sukkeret er smeltet. Pisk æggeblommerene lyse med resten af sukkeret, og tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt under kraftig piskning. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog akkurat op under stadig omrøring. Tag den fra varmen, og afkøl crémen helt.

Kog vand op i en fladbundet gryde. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt halvdelen af sukkeret, og pisk, til de er helt stive. Vend resten af sukkeret i. Dæmp varmen på vandet, så det holder sig under kogepunktet. Form boller af marengsen med en ske og "læg" dem på vandet, og "kog " dem 4 minutter, inden de vendes og koger tilsvarende på den anden side. Det er vigtigt at vandet ikke begynder at koge med rigtige bobler, så vil æggene gå istykker. Tag æggene op med en hulske, og læg dem på et viskestykke eller vandsugende papir til afkøling. Fordel den kolde creme i 4 dybe tallerkner, og læg de afkølede sneæg på cremen. Kog en karamel af sirup og sukker , til sukkeret er smeltet. Og karamellen er lysebrun. Tag gryden af varmen, og dryp den varme karamel på. Stil koldt til servering.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13330 gange,
og udskrevet 198 gange.


Energi:
KJ total 8109 (1930 kcal)
KJ pr. 2027 (482 kcal)
Vægt ialt 945 gram
Vægt pr. 236 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 858 KJ (204 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 39.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Trine  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg tror ikke jeg har lavet det rigtig, for det blev altså småklamt. Cremen blev aldrig tyk (skulle den have været det?) og æggene - føj, det var jo lidt osm at sidde og spise æggehvide der er kogt