Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farmerbøf med selleripuré, tranebærkompot og hasselbackkartofler

Farmerbøf med selleripuré, tranebærkompot og hasselbackkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Bøf af oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
4 farmerbøffer
 Salt
 friskkværnet peber
100 g.tørrede tranebær
50 g.brun farin
2 dl.appelsinsaft
400 g.knoldselleri
 dl.piskefløde
3 spsk.Parmital
1 kg.kartofler
25 g.smør
1 spsk.olie
 
 Tilbehør:
4 skiverhvedebrød
 


Opskrift:

Bøfferne stilles på højkant med fedtkanten nedad på en hed stegepande i 3-4 minutter til fedtkanten begynder at smelte og blive gylden. Bøfferne krydres med salt og peber og brunes på begge sider. - Varmen sænkes, og bøfferne steges yderligere 2 minutter på hver side.

Tranebær, brun farin og appelsinsaft koges ved svag varme under låg i ca. 20 minutter og afkøles herefter. Selleri skrælles, skæres i små stykker og koges meget møre med fløde ved svag varme under låg, ca. 1/2 timer. Låget fjernes, og fløden ved sellerien koges ind til tyk cremekonsistens. Selleri og fløde blendes til en glat puré med Parmital og smages til med salt og peber.

Kartoflerne skrælles, skylles og tørres godt. Kartoflerne skæres i tynde skiver på tværs uden at kartoflen skæres helt igennem. - Læg eventuelt en grydeske bag kartoflen, så kniven stoppes af skaftet og ikke skærer kartoflen helt igennem.

En bageplade dækkes med bagepapir, og kartoflerne sættes på pladen. - Pensles med smeltet smør og olie, drysses med salt og bages i 45 minutter ved 200o.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (15 stemmer)

Opskriften er vist 18290 gange,
og udskrevet 364 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Torben  -  2015-12-30 16:20:11
Parnital -??? Er et medicinsk præparat til behandling af tegn på Parkinson og ved uro i ben. Mon ikke der er fejl i opskriften?


Berit Jensen  -  2011-03-25 14:34:15
Denne ret er ikke mindre end en smagsoplevelse


Julie  -  2008-12-21 00:20:12
Parmital er en ost, man kan bruge parmesan i stedet :)


sus  -  2007-10-28 13:48:48
Hvad i alverden er Parmital ????


Christian  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv denne selleripure tilsat et lille løg, og få en fantastisk dmagsoplevelse.