Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ovnstegt andebryst med krydrede blommer

Ovnstegt andebryst med krydrede blommer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebrystfileter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 andebryster
 havsalt
 hvid peber
 jordnøddeolie
 olivenolie
 
 
3 blommer
 olie
 smør
 rørsukker
3 spsk.vand
 
 sauce:
1,5 dl.rødvin
2 spsk.brandy
1 helkanel
3 nelliker
1 stjerneanis
 saften af en halv appelsin
 saften af en citron
 saften af en limefrugt
1 knsp."fem krydderier" (består af anispeber, stødt anis, stødt nelliker, kanel og fennikelfrø. Fås hos asiatiske købmænd)
1 tsk.dijon med top
4 spsk.ribsgelé
 
Opskrift:
Andebrysterne ridses i fedtlaget og krydres med salt og peber. De steges i olien med skindsiden nedad i 8-10 minutter, eller til de er gyldne. Herefter vendes de og steger et par minutter. Andebrysterne stilles i ovnen i 5-6 minutter, afhængig af tykkelse. De anrettes på tallerkenen med et stænk olivenolie omkring.

Krydrede blommer:
Blommerne halveres og stenen fjernes. De steges med kødsiden nedad i olie, til de er gyldne. En klat smør tilsættes, og der drysses med rørsukker. Herefter tilsættes vandet, til væden får konsistens som sirup.

Sauce:
Rødvin, brandy, kanel, nelliker og stjerneanis kommes i en gryde og simrer i 10 minutter. Herefter tilsættes saften fra appelsin, citron og limefrugt. Blandingen koges ind til det halve. Herefter tilsættes de "fem krydderier", dijonsenneppen og ribsgeleen. Pisk i saucen, til geleen er opløst. Når den er opløst, sies saucen. Andebrysterne anrettes på en tallerken med de halve blommer, som overhældes med den lune, men ikke varme, sauce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (35 stemmer)

Opskriften er vist 21938 gange,
og udskrevet 425 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Yogi  -  2011-11-06 12:28:34
Opskriften er pænt mangelfuld. Kan slet ikke koble til de krydrede blommer - de er jo slet ikke krydrede. Ovntiden og -temperatur ville også hjælpe. Ellers lyder opskriften rigtig lækker.

  -  2010-07-29 18:56:46
Jeg har før fået denne super lækre ret med jasmin ris - vildt lækkert..

Ekko  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange grader skal ovnen være på?

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange grader skal ovnen være på?

Annette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange grader skal ovnen være på?

Connie Vestergaard  -  0000-00-00 00:00:00
mangler råd til tilbehør, det er jo ikke nok med blommerne