Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chettinad peberkylling

Chettinad peberkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Diverse kylling

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :




Ingredienser:
 Grøn brun pasta:
 en smule olie
1 1/2 spsk.spidskommenfrø
8-10 røde chilier
3 spsk.korianderfrø
1 1/2 tsk.birkes
1 tsk.fennikelfrø
1 1/2 tsk.sorte peberkorn
 
1 1/2 tsk.ingefær
5-6 fedhvidløg
1/2 tsk.gurkemeje
1 1/2 tsk.salt
3 spsk.vand (efter behov)
 
 Kyllinge retten:
5 spsk.olie
1 stk.laurbærblad
 kanel
 lidt kardemommekapsler
 nelliker
 lidt urad dal - linser
 friske kariblade
2 mellemstore løg
 
 tomater
 krydderipasta
 
1 kg.kyllingestykker
 vand
 


Opskrift:

En smule olie varmes op, og i den kommes spidskommenfrø, røde chilier og korianderfrø. Der røres lidt rundt. Så tilsættes birkes, fennikelfrø og sorte peberkorn. Det røres rundt, og når det er ristet og begynder at dufte, tages det af - brug en ske til at komme det ned i en ren krydderi- eller kaffekværn. Så tænder man. Når krydderierne er kværnet, tager man dem ud og kommer dem i en blender. Dertil kommer ingefær, hvidløg, gurkemeje og salt samt vand. Det skal blive en cremet pasta. En grøn-brun pasta, der er glimrende til kyllingen.


Ned i olien skal der laurbærblad, kanel, kardemommekapsler og nelliker samt lidt fennikelfrø. Og urad dal, linserne. Rør rundt ganske kort og kom friske kariblade i. De er svære at få fat på i Europa. Og så skal der masser af løg i. De skal ristes til de er pænt brune ved god varme, de skal være fint brune.

Så skal der tomater i. De skal også steges. Når de er lidt bløde, skal den dejlige krydderipasta i. Den skal ristes med, det er den, der giver retten smag.

Når krydderipastaen er godt ristet, skal kyllingestykkerne i - små stykker - de ideelle stykker er benene skåret i to stykker. Men kan man lide bryst, kan det bruges. Rør rundt og hæld vand i, til de er dækket. Lad det koge op, læg låg på og lad det simre. Efter 25 minutter reduceres saucen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 18890 gange,
og udskrevet 260 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu