Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sambar - flækærter med skalotteløg

Sambar - flækærter med skalotteløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :





Ingredienser:
1/2 l.kogende vand
120 g.toor dal, flækærter
 
 en smule olie
1 grøn, flækket chili
 masser af skalotteløg
 
3 spsk.sambar (krydderiblanding bestående af urad dal, korianderfrø, bukkehornsfrø, sennepskorn)
 
2 spsk.tamarindpasta
1/2 tsk.gurkemeje
2-3 tsk.salt (efter behag)
4 1/4 dl.vand
 skalotteløg
 
 lidt olie
1/2 tsk.sennepskorn
 nogle kariblade
 
 Garnering:
 frisk grøn koriander
 


Opskrift:

I det kogende vand kommes toor dal, flækærter. Så lægges låg på. Det koger op og simrer cirka tre kvarter.

I mellemtiden kommer man olie i en wok. Deri kommes grøn chili, en masse skalotteløg. så mange man synes. De røres rundt. De skal se fint, glaserede ud. Det varer lidt.

Når ærterne har kogt i 45 minutter eller er møre, moses de med bagsiden af en ske.

Så tilsættes sambar, den vigtige krydderiblanding, der er ristet og stødt. Desuden tilsættes tamarindpasta, gurkemeje og salt efter behag. Og så blander man. Tilsæt vand. Og så selvfølgelig skalotteløgene. Lad det koge op, og lad det stå på middelvarme i ca. 10 minutter.

Så laves retten færdig: Der er lidt olie i panden. Deri skal sennepskorn. De sprutter, så pas på. Nogle kariblade. Rør rundt og kom det i sambar'en.

Tilsidst garneres med frisk, grøn koriander, der drysses over.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10237 gange,
og udskrevet 129 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu