Whiskybøf med råstegte kartofler og løg

Whiskybøf med råstegte kartofler og løg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefars

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
900 g.hjortekød (uden sener)
2 storeløg
1 spsk.tomatpuré
 enebær
 salt
 peber
 smør
4 dl.fløde
 et slat whisky
 
Opskrift:
På den ene pande småsteges i rigeligt med smør tynde skiver af kartofler sammen med det ene løg som skal være fintsnittet.

Løg og kartofler vendes under stegningen med en palet. Ikke for meget varme under panden. Det tager lidt tid at tilberede råstegte kartofler med løg. Derfor først kartoflerne og siden bøfferne. på den anden pande.

Hjortekødet hakkes, og der formes 4 pæne bøffer. Kom nu smør på den anden pande, og vent til smørret er gyldenbrunt inden bøfferne, der er godt krydret med salt og peber lægges på. I begyndelsen skal der være god varme på panden, så bøfferne ikke kommer til at koge, men steges. Er der tavshed fra panden skal der mere kul på! Efter endt bruning småsteges bøfferne cirka 3 min. på hver side. (Evt. på en Ege-planke, se hvordan dette gøres på speciel opskift). Løft nu bøfferne af panden og over på en tallerken.

På samme pande tilbereder vi nu saucen. Skær det andet løg i småterninger og kom dette på panden, sammen med en spiseskefuld tomatpuré. Knus 8 enebær, som også skal på panden. Derefter de 4 dl fløde og ca. et snapseglas whisky. Alt småkoger nu til saucen er tilpas jævn. De sidste minutter lægges bøfferne i saucen.

De råstegte kartofler, som har småstegt under tilberedningen af bøfferne, skulle nu også være færdige, efter endt krydring med salt og peber. Serveres nu med rødbeder og en god rødvin.


karakterer:
Opskriften er vist 25869 gange,
og udskrevet 509 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu