Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :

Bøf Lindstrøm, billede 4 Bøf Lindstrøm, billede 1 Bøf Lindstrøm, billede 2 Bøf Lindstrøm, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Kapers
4 spsk. Rødbeder, syltede
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
5 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kogte kolde kartofler
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
   


Opskrift:

Sauter løgene til de er klare og bløde, afkøles.

Ælt det hakkede kød let sammen med finthakket løg, kapers, grofthakket, syltede rødbede, æggeblomme og krydderier. Brug fingrene.

Kartoflerne skæres i skiver og brases på en pande.

Form kødet til tykke hakkebøffer, der steges et par minutter på hver side i brunet smør. Evt længere, hvis de skal være gennemstegte.

Kog panden af med 5 dl kogevand fra kartoflerne, spæd til med piskefløde og giv den lidt kulør. Smag til med krydderier.

Server den til bøfferne sammen med brasede kartofler og grønneærter.




Beskrivelse:
En Svensk klassiker, bøf med sauterede løg, syltede rødbeder og kapers, serveret med brasede kartofler



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (46 stemmer)

Opskriften er vist 264262 gange,
og udskrevet 11357 gange.


Energi:
KJ total 13674 (3255 kcal)
KJ pr. Pers. 3418 (813 kcal)
Vægt ialt 3015 gram
Vægt pr. Pers. 753 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 453 KJ (107 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bjorn  -  2016-09-19 20:32:15
Med denne opskrift ender man op med en ret intetsigende SOVS. Hvis man er lidt mere til SAUCE vil et halvt glas rødvin plus lidt fond eller blot en god skefuld af slagterens sky gøre underværker. Saucen bør koges noget ind før man tilfører fløden, hvis nødvendig. Pas på med at salte bøfferne, kapers er ret salte.


Else  -  2014-11-06 22:34:34
Havde glemt denne ret, som var meget populær i halvfjerdserne. Vi fik brasede kartofler og bønner til..synes det er svært at finde frosne ærter som ikke er melede. Men en rigtig god ret.


Josè  -  2011-08-27 12:39:46
Skal løgne hakkes og komme i farsen? eller skal de serveres som til hakkebøf?


Stella  -  2010-05-31 07:43:58
Det er en rigtig god bøf, dejligt med lidt forandring til en almindelig hakkebøf.