skiver landbrød uden skorpe 4 skiver landbrød uden skorpe
3-4
dl.
urtevand 3-4 dl. urtevand
2-3
spsk.
citronsaft 2-3 spsk. citronsaft
2-3
spsk.
olivenolie 2-3 spsk. olivenolie
evt. lidt tør hvidvin evt. lidt tør hvidvin
1
dl.
hakket sorte oliven 1 dl. hakket sorte oliven
1
bdt.
klippet dild 1 bdt. klippet dild
havsalt havsalt
peber peber
Opskrift:
Grønsagerne skylles, aubergine skæres i 1½-2 cm tykke skiver. Aubergineskiver og hakket løg ristes gyldne og møre i olivenolie, drysses med oregano, pinjekerner, salt og peber.
Citronsovs
Brødet lægges i blød i urtevand i ca. 10-15 minutter, herefter trykkes vandet ud af brødet.
Brødet blendes med citronsaft, hæld langsomt olivenolie i, til sovsen er tyk og cremeagtig. Smag sovsen til med havsalt, friskkværnet peber, hakket sorte oliven og klippet dild.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.3
(5 stemmer)
Opskriften er vist 22674 gange, og udskrevet 397 gange.
Kommentarer
bodil. - 2008-02-06 17:57:10 den er en lille smule hård i smagen. Men den er god!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider