Græsk bønnegryde

Græsk bønnegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red:

Græsk bønnegryde, billede 4 Græsk bønnegryde, billede 1 Græsk bønnegryde, billede 2 Græsk bønnegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.gulerødder
4 stilkebladselleri
2 løg
2 fedhvidløg
0.5 dl.olivenolie
 
4 tomater
2 ds.Butter beans 240g.
 
1 citron, saft heraf
4 dl.grønsagsbouillon
 Havsalt
 Peber
0.5 spsk.rørsukker
 
 Pynt:
1 bdt.persille, frisk
 
Opskrift:
Grøntsager renses, skylles og snittes. Gulerødder og bladselleri i skiver, hakkede løg og presset hvidløg ristes i olivenolie, grøntsagsbouillon tilsættes og urterne simrer ca. 5-10 minutter.

Butter beans og tomat skåret i tern tilsættes, retten smages til med havsalt, peber, citronsaft og lidt rørsukker.

Herefter hældes blandingen i et smurt ovnfastfad, der stilles i oven ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Serveres med hakket persille, græske kartofler og godt brød.
Spises af dyb tallerken med ske.

Tips:

Tilbered til to dage, retter smager allerbedst anden dag, hvor bønnerne har taget smag af grønsager, olivebnolie og urter.


Butter beans kaldes også for limabønner.

Tørrede bønner sættes i blød natten over i rigeligt vand. Bønnerne skylles, bringes i kog og vandet hældes fra, gentag processen, herefter koger bønnerne i rigeligt vand til de er møre 1-1½ time.
Bønnerne skylles i kold vand og afkøles. Bønnerne tager knapt 2½ gang på i vægt så beregn 200 g. tørrede bønner til 4 personer.


karakterer:
Opskriften er vist 42492 gange,
og udskrevet 608 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu