Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græsk bønnegryde

Græsk bønnegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :

Græsk bønnegryde, billede 4 Græsk bønnegryde, billede 1 Græsk bønnegryde, billede 2 Græsk bønnegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.tyndt skivede gulerødder
4 snittede sellerristængler eller bladselleri
2 hakkede løg
4 hakkede tomater
2 fedpresset hvidløg
½ dl.olivenolie
 Saft af 1 citron
4-5 dl.grønsagsbouillon
 Havsalt
 Peber
½ spsk.rørsukker
1 bdt.bredbladet persille
 


Opskrift:

Grøntsager renses, skylles og snittes. Gulerødder, løg, tomat og hvidløg ristes i olivenolie, urteafkog tilsættes og urterne simrer ca. 5-10 minutter. De kogte limabønner tilsættes, retten smages til med havsalt, peber, citronsaft og lidt rørsukker.

Herefter hældes bblandingen i et smurt ovnfastfad, der stilles i oven ved 160-170 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Serveres med hakket persille, græske kartofler og landbrød. Spises af dyb tallerken med ske.

Tips:

Tilbered til to dage, retter smager allerbedst anden dag, hvor bønnerne har taget smag af grønsager, olivebnolie og urter.


Beregn 50 g tørrede lima bønner pr. person eller hvide bønner på dåse eller glas (henkogte) - spørg i indvandrerbutikken. Limabønner iblødsættes natten over i rigeligt lunken vand. Bønnerne skylles, bringes i kog og vandet hældes fra, gentag processen, herefter koger bønnerne i rigeligt vand til de er møre. Bønnerne skylles i kold vand og afkøles let.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 37380 gange,
og udskrevet 541 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

anjalykkeby  -  2017-03-18 08:30:40
Måske det er på tide at rette lidt i denne fine opskrift. Limabønnerne skulle måske med i ingridienslisten. Dobbelt B i blanding og oven skulle nok have været ovn.


Per  -  2011-04-05 11:04:57
Vi brugte 2 ds. hvide bønner i tomat til opskriften på billedet.


birgitte  -  2010-04-14 07:43:35
Limabønner er dem man også kalder butterbeans kan købes i supermarkeder og tyrkiske butikker i tørret form lægges i blød i et døgn og koges i en time. De er fantastiske og er DEM man bruger...i denne ret.


  -  2010-01-27 13:06:40
Mon der skulle stå 5 dl tørrede bønner??? Aner ikke havad Limabønner er. Jeg tror jeg vil prøve opskriften med 5 dl. hvide bønner.


  -  2008-11-27 18:02:22
limabønner?


Per  -  2008-01-28 17:54:56
"De kogte limabønner tilsættes"... Hvor i ingredienserne står de?!?


hanne  -  0000-00-00 00:00:00
kan der ikke bruges andre bønner?


psv  -  0000-00-00 00:00:00
Der står ikke noget om limabønner under ingredienser