Græsk farsbrød

Græsk farsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red:

Græsk farsbrød, billede 4 Græsk farsbrød, billede 1 Græsk farsbrød, billede 2 Græsk farsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl.løse ris
1.5 dl.vand
 
 Farsbrød:
500 g. hakket lammekød
1 æg
1 dl.mælk
 Salt
 peber
 
 Fyld:
2 spsk.friskhakket persille
1 fedknust hvidløg
1 lilleløg, hakket
100 g.fetaost
 
20 g.smør
 
 Tzatziki:
4 dl.græsk yoghurt
1 fedknust hvidløg
1 agurk i terninger
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme i 12 min Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu i 12 min


Farsbrød:
Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte let afkølede ris.

Fyld:
Bland persille, hvidløg og løg sammen og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad og læg fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet og bag retten i ca. 60 min v. 200°.

Tzatziki:
Smag yoghurten til med hvidløg, salt og peber og vend agurketerningerne heri. Stil salaten koldt indtil servering.


karakterer:
Opskriften er vist 37637 gange,
og udskrevet 790 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2018-01-28 10:20:26
Vi har på billedet valgt at blande fyldet i farsen da det ellers vil være meget svært at skære pæne skiver af farsbrødet, som tilbehør kunne bruges ovnbage kartoffelbåde

fie  -  2009-06-26 11:34:08
koriander puter de udlandske nomælt i græskfarsbrød