Madmuffins med tomat-, feta- og olivenfyld

Madmuffins med tomat-, feta- og olivenfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
FrokostRet : Frokost - Madmuffin - Madmuffins

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Madmuffins med tomat-, feta- og olivenfyld, billede 4 Madmuffins med tomat-, feta- og olivenfyld, billede 1 Madmuffins med tomat-, feta- og olivenfyld, billede 2 Madmuffins med tomat-, feta- og olivenfyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
30 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
100 gram Feta. 40+
10 Oliven. grønne. uden sten. i saltlage
10 Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
   
  Dej:
480 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Toppings:
80 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Sæt ovnen på 250 grader.

Skyl og skær porren i strimler. Skær de soltørrede tomater i strimler.

Dej:
Bland mel, bagepulver, salt og smør i tynde skiver - gerne i en foodprocessor. Tilsæt mælken og saml hurtigt massen sammen til en dej.

Rør porre, tomater, smuldret fetaost og skivede oliven i. Fordel dejen i en smurt muffinsforme med 12 eller 6 huller eller i papirsforme stillet på en plade.
Kom ost på de enkelte muffins.

Bages midt i ovnen i 15-20 minutter for store muffens og 12-15 minutter for normalstørrelse.

Muffins skal afkøles lidt, inden de forsigtigt løsnes og serveres lune eller kolde til suppe, salat eller på udflugten


karakterer:
Opskriften er vist 31535 gange,
og udskrevet 1092 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14156 (3370 kcal)
KJ pr. stk. 2359 (561 kcal)
Vægt ialt 1357 gram
Vægt pr. stk. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1043 KJ (248 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 29.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anja Ane  -  2015-10-15 16:56:58
Jeg brugte lidt flere oliven og halv durum mel og halv hvedemel. Og halv vand og halv mælk (løb tør)Ammen fordælen de er gode.

mette marie  -  2014-10-23 15:47:15
Hold da helt op hvor er de bare fantastisk gode! Stort tak for den gode opskrift!!

  -  2012-01-28 02:04:29
Jeg Tilføjede nogle flere oliven og tomater, da jeg godt kan lide at der er meget fyld i muffins'ne.. Men ellers er de lækre! Har lige lavet 100 stk:)

Nina  -  2010-01-05 14:45:28
Jeg forberedte dejen UDEN foodprocessor. Det krævede virkelig nogle armkræfter men de er det hele værd. MUMS MUMS MUMS. Var skeptisk hele vejen igennem med konsistens, ovnens grader, tiden og størrelsen, men er MEGA GLAD for at jeg tog chancen. Kan stærkt anbefales med et 10-tal

Sanne  -  2008-05-26 16:40:52
Mon ikke det skulle være soltørrede tomater i stedet for? Lyder ellers som meget lækre muffins!

  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er det med salami? det står der ikke noget om i opskriften.