Boller i carry

Boller i carry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Boller i carry, billede 4 Boller i carry, billede 1 Boller i carry, billede 2 Boller i carry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Karry, mild
4 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
160 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Rør farsen med salt, til sæt revet løg og de øvrige ingredienser og rør godt sammen.

Bring 1 l vand i kog i en gryde. Tilsæt 2 tsk salt. Med en stor teske formes kødboller som koges i vandet. Ca. 8 min. i alt. Tag bollerne op med en hulske og afdryp dem i en sigte.

Hak løget og svits det i olien sammen med karry. Tilsæt bouillon, ingefær, citronsaft og sukker. Kog det sammen ca. 5 min. Rør majstivelsen ud i fløden og rør det i. Smag til med salt og peber.

Kom kødbollerne i, varm igennem og server med ris og grønsager.





karakterer:
Opskriften er vist 130858 gange,
og udskrevet 6034 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (108 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8208 (1954 kcal)
KJ pr. Pers. 2052 (488 kcal)
Vægt ialt 1678 gram
Vægt pr. Pers. 419 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 489 KJ (116 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 13.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-27 18:08:01
Her i huset får vi altid broccoli til det smager dejligt. Resterne - også broccoli og ris - kommer i en skål bliver most med en gaffel og brugt dagen derpå som smørepålæg.

  -   2009-11-18 19:05:58
Her hjemme er denne opskrift ikke et hit...

  -   2008-12-20 22:15:08
virkeligt lækkert. Men prøv bananer ved siden af, det er virkelig lækkert.

  -   2008-11-18 10:39:26
Vi elsker også boller i kary (:

  -   2008-07-17 10:56:58
Pas på med citronen, brug evt. istedet citronpebber. Super lækkert med rosiner og ananas i :D

  -   2007-10-27 12:39:08
Super & lige til

  -   2007-03-21 16:24:25
Brug medister - tryk farsen ud i en skål og kog det som nævnt i opskriften. Det gør det meget nemmere

  -   2005-01-01 01:01:01
vi har ikke AE O og AA paa engelsk det maa i alle undskylde

  -   2005-01-01 01:01:01
brug danskvand i stedet for maelk, put log og gronsageterning i vandet for kogning af kodbollerneog brug vandet til karrysovsen

  -   2005-01-01 01:01:01
brug stærk karry det gir en meget bedre karry smag

  -   2005-01-01 01:01:01
jeh elsker det bare

  -   2005-01-01 01:01:01
Saucen kan spises af alle - Et stort hit

  -   2005-01-01 01:01:01
det er min livret

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv at komme ananas rosiner kokos æbler pinerts nå man har fået det severt det er godt

  -   2005-01-01 01:01:01
det er bare mums

  -   2005-01-01 01:01:01
Husk lave dobbelt sauce