Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boef stroganof

Boef stroganof, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Boef stroganof, billede 4 Boef stroganof, billede 1 Boef stroganof, billede 2 Boef stroganof, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksefilet, afpudset
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 
2.5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
0.5 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   


Opskrift:

Kødet skæres i tykke strimler og steges lynhurtigt - 1 minut - ved høj temperatur på pande eller i en kasserolle evt. af et par gange. Så tages det op og stilles varmt.

Hak løgene fint og svits dem til de er blanke. Tilsæt så bouillon og bring i kog. Tilsæt fløde eller creme fraiche og koges op. Tilsæt løgene, bouillonen, sennep, tomat og citronsaft. Tilsæt kødet og hæv varmen uden at retten kommer i kog.

Servér med kartoffelmos og fyldig rødvin.

Tips:

Retten smager vældigt godt med skivekårne champignoner og en knivspids reven muskatnød / muskatblomme. Et par spsk. koncentreret tomatpure går også an, men så er det ikke rigtig Stroganoff.

Lækre varianter:
250 g. champignoner
muskatnød
muskatblomme
tomatkonpure konc




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (11 stemmer)

Opskriften er vist 67629 gange,
og udskrevet 1953 gange.


Energi:
KJ total 9961 (2371 kcal)
KJ pr. Pers. 2490 (592 kcal)
Vægt ialt 1606 gram
Vægt pr. Pers. 401 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 620 KJ (147 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2009-09-12 21:54:22
Retten skal spises frisk og egner sig ikke til genopvarmning da kødet så vil blive hårdt.
Skal retten genopvarmes bør den småkoge i saucen tilsat ekstra vand for den ikke brander på, og så småkoge indtil den er mør, måske en time.