Occo buko med kartoffelmos
Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen.
Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.
Kødet fiskes op med en hulsi og holdes varm. Sovsen tilsættes fløde jævnes evt. Kødet lægges igen i sovsen. Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber. |
|
Opskriften er vist 291200 gange,
og udskrevet 18506 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (120 stemmer) |
|
Kommentarer Rene Agergaard - 2019-10-26 18:05:15 Prøv med øl i stedet for rødvin virkelg lækkert anonym - 2016-04-15 16:54:32 Merian og Oregano er ikke helt det samme - slå det gerne op på google tynd skid - 2016-03-05 21:29:24 numse vand Lise Olesen - 2014-10-10 18:11:36 Hejsa, ville bare lige sige til jer der i tvivl, at merian er det samme som oregano .. Forstår ikke hvorfor de skriver det her i stedet for, det forvirrer mere end det gavner. Mette G. P. - 2013-09-15 00:40:51 Blev anbefalet at prøve retten i dag, men nok lidt dyr for mig på KH, men en eller anden dag skal den prøves, for det ser dælme godt nok lækkert ud! - Ville være en smags oplevelse værd! - trænger til nogle nye oplevelser, frem for de "kedelige" og sædvanlige pasta/lasagne retter osv...! Susan - 2012-01-21 13:51:13 5 dl. oksebouillon er jo også en slags vand Thomas. Nu prøver jeg retten, men uden bouillon, idet jeg mener kødet i vand må give smag nok. Thomas - 2011-09-02 18:02:01 Er du helt blank.. Hvis det skal stå og småsimre så længe skal der VAND i tina - 2011-02-26 10:04:56 den er bare super lækker den ret, men jeg bruner i olivenolie, hvilket giver den lidt af det italienske strøg 000 000 000 - 2009-03-25 10:37:54 Rigtig god, brugte hvidvin i stedet for rødvin, og brugte smør i stedet for margarine siljam - 2007-03-05 09:53:29 kender godt opskriften, men jeg plejer at skærer kartoflerne i tern og lade dem koge med i væden. derefter jævner jeg ikke væden men servere retten som en slags suppe med fyld. Men nu prøver vi at gøre det på denne måde. anonym - 2007-02-16 16:26:11 AZ ¨ anonym - 2006-12-25 07:17:18 Lidt forlang stege tid STM - 2005-01-01 01:01:01 Brun IKKE i margerine. Brugte hvidvin og lidt ekstra fløde. Lavede bare en standart kartoffelmos med folvakartofler. = 8 tal herfra.. Jo længere det simrer jo bedre. leomor - 2005-01-01 01:01:01 Den glæder mig til at smage, men vi skal have nye kartofter til. Tina Andresen - 2005-01-01 01:01:01 Denne ret er bare en af de bedste retter jeg har smagt, får virkelig bragt en af de gammle kød traditioner helt op to date :0) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne