Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Occo buko med kartoffelmos

Occo buko med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Osso Buco

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Occo buko med kartoffelmos, billede 4 Occo buko med kartoffelmos, billede 1 Occo buko med kartoffelmos, billede 2 Occo buko med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverkalve eller okse ossobuco
 margarine til stegning
 
 salt
 peber
2 tsk.paprika
 lidt merian
2 løg
3 gulerødder
2 fedhvidløg
5 dl.bouillon
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 laurbærblade
2 dl.rødvin
 
 Sovs
2 dl.piskefløde
 evt.jævning
 
 Kartoffelmos
1 kg.kartofler
2 dl.sødmælk
1 spsk.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen. Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.

Kødet fiskes op med en hulsi og holdes varm. Sovsen tilsættes fløde jævnes evt. Kødet lægges igen i sovsen.

Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (120 stemmer)

Opskriften er vist 276364 gange,
og udskrevet 16577 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-04-15 16:54:32
Merian og Oregano er ikke helt det samme - slå det gerne op på google


tynd skid  -  2016-03-05 21:29:24
numse vand


Lise Olesen  -  2014-10-10 18:11:36
Hejsa, ville bare lige sige til jer der i tvivl, at merian er det samme som oregano .. Forstår ikke hvorfor de skriver det her i stedet for, det forvirrer mere end det gavner.


Mette G. P.   -  2013-09-15 00:40:51
Blev anbefalet at prøve retten i dag, men nok lidt dyr for mig på KH, men en eller anden dag skal den prøves, for det ser dælme godt nok lækkert ud! - Ville være en smags oplevelse værd! - trænger til nogle nye oplevelser, frem for de "kedelige" og sædvanlige pasta/lasagne retter osv...!


Susan  -  2012-01-21 13:51:13
5 dl. oksebouillon er jo også en slags vand Thomas. Nu prøver jeg retten, men uden bouillon, idet jeg mener kødet i vand må give smag nok.


Thomas  -  2011-09-02 18:02:01
Er du helt blank.. Hvis det skal stå og småsimre så længe skal der VAND i


tina  -  2011-02-26 10:04:56
den er bare super lækker den ret, men jeg bruner i olivenolie, hvilket giver den lidt af det italienske strøg


000 000 000  -  2009-03-25 10:37:54
Rigtig god, brugte hvidvin i stedet for rødvin, og brugte smør i stedet for margarine


siljam  -  2007-03-05 09:53:29
kender godt opskriften, men jeg plejer at skærer kartoflerne i tern og lade dem koge med i væden. derefter jævner jeg ikke væden men servere retten som en slags suppe med fyld. Men nu prøver vi at gøre det på denne måde.


  -  2007-02-16 16:26:11
AZ ¨


  -  2006-12-25 07:17:18
Lidt forlang stege tid


STM  -  0000-00-00 00:00:00
Brun IKKE i margerine. Brugte hvidvin og lidt ekstra fløde. Lavede bare en standart kartoffelmos med folvakartofler. = 8 tal herfra.. Jo længere det simrer jo bedre.


leomor  -  0000-00-00 00:00:00
Den glæder mig til at smage, men vi skal have nye kartofter til.


Tina Andresen  -  0000-00-00 00:00:00
Denne ret er bare en af de bedste retter jeg har smagt, får virkelig bragt en af de gammle kød traditioner helt op to date :0)