Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gulyas

Gulyas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :





Ingredienser:
5-600 g.skært oksekød, klump, yderlår, halestykke, bov
30 g.smør/svinefedt
2 dl.løg, hakket
1 fedhvidløg, hakket
1-2 tsk.mild paprika
 salt
 peber
 evt. ½ tsk. kommen
4 flåede tomater
4 dl.bouillon
 


Tilbehør:
Kartoffelmos, salat
Opskrift:

Skær kødet i terninger. Brun fedtstoffet i en tykbundet gryde. Brun kødet heri ad 2 gange. Tag kødet op med hulske. Svits de hakkede løg til de er klare og gyldne. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Drys hvidløg og paprika over og rør rundt. Læg kødet tilbage i gryden. Hæld tomater og bouillon ved. Dæmp varmen og læg låg på gryden. Småkog retten ca. ¾-1 time for klump og halestykke. For yderlår og bov er stegetiden 1 ¼-1½ time. Spæd evt. lidt mere bouillon til, hvis for meget fordamper.

Retten kan jævnes med 1 dl. creme fraiche. Kan smages til med merian.

Kartofler, ¾-1 kg. skåret i både lægges i gryde, så de kan nå at blive møre. Lidt mere bouillon hældes ved.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 24352 gange,
og udskrevet 638 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Erik Willumsgaard  -  2017-10-29 00:38:11
Gulyas er det ungarske ord for det vi på dansk kalder gullaschsuppe (og udtales gujash). "Dansk" gullasch hedder på ungarsk pörkölt. I gulyas (altså gullaschsuppe) indgår (lettere udkogte) kartofler. Og man serverer altså ikke kartoffelmos og salat til en suppe. Men f.eks. brød og creme fraiche :)


Holger  -  0000-00-00 00:00:00
Der mangler lidt i denne opskrift. Der skal brunes lidt baconterninger, før kødet kommes i. Og kartoflerne koges delvist ud i suppen, så den jævnes.