Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Karrysovs II

Karrysovs II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Krydderurter - Karry

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Karrysovs II, billede 4 Karrysovs II, billede 1 Karrysovs II, billede 2 Karrysovs II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Karry, mild
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Smelt smørret i en gryde. Drys karrypulver i. (Hvis du bruger karrypasta skal den i senere).

Svits finthakkede løg og æblertern og drys melet over. Tilsæt vand og mælk lidt ad gangen, mens du rører. (Her kan karrypastaen tilsættes) Lad sovsen koge ved svag varme og smag til med salt og peber.

Variation
Væsken kan helt eller delvis erstattes med kokosmælk eller yoghurt naturel. Løg og æble kan udelades eller erstattes af andre grønsager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (278 stemmer)

Opskriften er vist 425609 gange,
og udskrevet 7749 gange.


Energi:
KJ total 3299 (785 kcal)
KJ pr. Pers. 824 (196 kcal)
Vægt ialt 1357 gram
Vægt pr. Pers. 339 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 243 KJ (57 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sonja  -  2019-02-22 19:20:23
Sovsen smagte rigtig godt


Flemming larsen  -  2018-05-12 12:45:15
Når man taler om energi i mad burde man udslåaget bruge sukerknaller som målestok.Lige fra æbler til tomatketsjup og hvis det er kvart L.1litter eller et kg æbler al skaks mad slik m/m


Mutti  -  2017-04-28 07:36:37
Tilsæt en spsk. grøn karrypasta og mangochutney - tilsæt en bouillonterning til vandet og til de helt slemme :D brug fløde istedet for mælk - så er saucen perfekt! Løg og æbler kan evt. sigtes fra til sidst!


Michelle  -  2015-03-09 19:54:34
Så nem at lave og med go smag


HN  -  2015-01-12 06:33:11
Brugte yoghurt naturel som erstatning for sødmælk ifølge opskrift, det blev virkelig en ringe sauce.


  -  2014-12-27 15:47:53
har på en eller anden måde lavet den for stærk - for meget karry og løg smager den af - kan man gøre noget ? - har ellers fulgt opskriften - men ????


john  -  2013-08-21 20:50:53
Ja okay, hvis jeg kan ...så kan alle, da jeg er total nogo i et køkken ! Der stod dog intet om blænder og si ...men det gættede jeg mig frem til at bruge. Sovsen smagte fint !


Ole  -  2013-03-25 03:57:59
Smager fantastisk. Foretrøkker dog at svitse løgene i fedtstoffet først og så tilsætte karry. På den måde er jeg sikker på, at karryen kun bliver "åbnet" og ikke brændt.


  -  2013-02-12 21:23:46
Jeg syntes det er meget god sovs, jeg bruger dog bare skummemælk og det virker fint nok....


Maria  -  2013-02-01 19:13:42
Jeg har også prøvet at lave denne sovs her til aften, men jeg kunne bare overhovedet ikke få den til at smage godt :( Ved ikke hvad jeg har gjort forkert. Fulgte opskriften...


Ingo  -  2012-10-30 18:00:00
aldeles god! Brugte lidt mindre løg, da jeg var sikker på en trykfejl, 400 g er 3 store løg. Næste gang bruger jeg opskriften som den er--- uhm glæder mig


katrine  -  2012-10-06 10:27:41
det er en helt igennem FANTASTISK karry sovs nem og smager som den skal!!!!! har lavet den flere gange, og det er altid go' respons!


charlotte  -  2012-08-28 19:08:31
lækker lækker sovs - meget stærk. Men uhmmm


Mads  -  2012-03-05 18:53:10
skift (i hvert fald en del af) vandet/mælken ud med kokosmælk, dét fungerer rigtig godt!


David  -  2012-01-12 20:59:33
Super sovs, og rigtigt nem at lave. Jeg måtte dog lave den uden æbler, da jeg ikke havde nogen, men karrysovs med finthakkede løg er nu også super :-)


Michelle  -  2011-08-15 18:23:36
rigtig god sovs, Dejlig nem at lave :D Jeg brugte let maelk og lidt mere karry og blndede den og resultatet blev ikke til at klage over. blid og cremet i smagen MMMMMMM.


Michelle  -  2011-06-13 10:37:31
Går ud fra der sagtens kan bruges andre former for mælk i? Synd at have en halv liter sødmælk stå og rådne i køleskabet :-( opskriften lyder god så den skal prøves en af dagene! :-)


ange  -  2011-05-15 20:49:31
god sovs... nem at lave og smager også godt.... hmmm det bliver ikk sidste gang!


Rose  -  2011-04-25 20:52:58
Den her var godt nok ikke en favorit. Jeg synes først at sovsen blev aaaalt for 'klumpet' af alt det æble og løg, så jeg blendede den... da jeg så smagte på den smagte den underligt og bittert (det kan vel ikke være bare fordi jeg blendede den?) i hvert fald ikke en sovs jeg skal forsøge mig med igen :)


-  -  2010-12-14 21:08:58
God sovs. Lige lidt for mange løg. Sorterede nogle fra, og det blev den ikke dårligere af. Men en god smag


Palle  -  2010-10-22 17:52:54
Altså... Nu sidder jeg lige og kigger billeder... Det ligner mere end 2 spsk karry, og det er da umiddelbart ikke finthakkede løg? Anyway... Den er printet og bliver afprøvet :) Lyder god. Er den det, bliver den gemt i 'Palles sorte mappe' :oD


sofie   -  2010-10-04 17:44:58
jeg synes den er god med jeg puttede ikke løg og æbler i.. den var virkelig god!!


lise  -  2010-09-03 18:01:31
den smagte rigtig meget godt


kimmaja  -  2010-03-23 20:46:55
super god sovs smagtet bare rigtig godt og super nem og lave.


Suzan  -  2010-03-13 22:01:07
Den er virkelig god. Den er simpelt at lave, jeg var faktisk lidt skeptisk ved at der skulle så meget løg i men det viste sig at man ikke kunne smage det. Jeg synes virkelig den var god... Tak for opskriften...


pk.byg  -  2010-01-28 18:11:35
super sovs meget lækker


julie  -  2009-12-13 17:02:57
nums hvor er den bare god den vil jeg helt sikkert lave igen


Rene  -  2009-05-25 17:31:59
Prøv at tilsætte 1-2 spsk Mango Chutney ,det giver lige det sidste ;)


Dorte  -  2009-05-18 16:37:30
glimrende karry sovs, synes overhovedet ikk at den var for stærk ;P jeg puttede også lidt forskellige krydderier i (spidskomme, timian osv.) og det blev rigtig godt!


  -  2009-03-31 18:55:07
Den er jo sindssygt stærk!!!


spejderskolen Korinth, køkken H  -  2009-02-11 17:00:49
den sovs er bare så let og lækker. det gik i hvert fald i alle fra bordets smag. det er absolut en sovs jeg laver igen.


Hassan  -  2008-11-22 19:07:09
det smager også godt med Kartofler istedet for æbler


HassanDaBoy  -  2008-11-22 18:41:37
MMMMM Lækker sovs helt klart 10 stjerner . . .


Charlotte  -  2008-11-07 09:53:54
rigtig god sovs og dejlig nem at lave. den vil jeg helt sikkert lave en anden gang. mmmmm...


Erik  -  2008-02-15 19:39:53
Dette er simpelthen den bedste karrysovs jeg nogensinde har lavet !!!


natalie  -  2007-01-10 18:09:25
jeg bruger denne sovs hver gang! den er bare så lækker og nem...


Jessica  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god ! og dejlig nem at lave. Den laver jeg igen en anden gang !


lisette  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god sovs!!!! det blir ikke sidste gang jeg laver den;-)


laura  -  0000-00-00 00:00:00
Den er jo helt og aldeles fantastik!!!!..............nam nam den kan jeg sagtens lave gang på gang.........så den foretrækker jeg...