Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nakkefilet stegt som vildt

Nakkefilet stegt som vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Nakkefilet stegt som vildt, billede 4 Nakkefilet stegt som vildt, billede 1 Nakkefilet stegt som vildt, billede 2 Nakkefilet stegt som vildt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Nakkefilet. helt afpudset
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 Enebær, hele
15 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Kødet gnides med salt, groftkværnet peber og knuste enebær og brunes i en gryde i margarinen.

Vand og fløde, maizena og ribsgele piskes sammen og hældes over kødet.

Småsteger under låg i ¾-1 time, til kødet er mørt. Kødet tages op Saucen piskes igennem og tilsættes evt. mere fløde og kulør.

Server med kartofler, evt. brunede kartofler, selerisalat eller waldorfsalat og tranebærsyltetøj.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (77 stemmer)

Opskriften er vist 243787 gange,
og udskrevet 7259 gange.


Energi:
KJ total 7825 (1863 kcal)
KJ pr. Pers. 1956 (465 kcal)
Vægt ialt 1037 gram
Vægt pr. Pers. 259 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 754 KJ (179 kcal)
Protein 13.2 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Døssing 1  -  2018-08-22 21:03:56
Jeg marinerer kødet i rødvin,enebær og persille natten over og gemmer marinaden Den brunes af i baconterninger Sovsen laver jeg af lidt af marinaden og piskefløde og baconterningerne og ribsgelé Der er sjældent rester til dagen efter 😋😋😋


Jesper G  -  2017-02-26 16:15:04
Klokken er 15.45 og har valgt opskriften, ganget opskriften med 3 til en 2200 G nakkefillet. Det dufter allerede herligt i køkkenet her kl 16.13, og vi kan næsten ikke vente til kl 18 hvor jeg forventer den er 100% klar :)


Tage  -  2017-01-28 19:40:03
Fantastisk god.


  -  2016-12-18 13:53:56
Mangler et link til opskrift på sellerisalaten :-)


  -  2015-01-08 18:14:46
Der skal jo há 3 timer


  -  2014-09-29 03:13:36
Jeg syntes der mangler lidt røget bacon oven på stegen til at give den det vilde smag


kommer fra alf spiel  -  2014-07-25 18:15:24
jeg tilsat løg samme med jeg kogte den der smager godt ja da jeg elsker løg


Annette R  -  2013-11-02 18:18:47
det smagte hammer godt,kan super anbefaldet til gæster da :-)


annasand  -  2012-02-04 12:31:51
Jeg genkendte straks opskriften, den er fra "Svinekød fra Brugsen" 1984. Den smager fortsat hammergodt.


superchef  -  2011-10-22 10:03:17
smager helt vildt godt, og ja især sovsen:)


MogensL  -  2011-03-06 01:33:21
Jeg har en nakkefile på ca. 2400 g. hvor længe tro I den skal have? Takker på forhånd for hjælpen


MogensL  -  2011-03-06 00:55:56
Behøver man at bruge en Wokgryde? Kan en normal gryde eller stegepande bruges?


morten  -  2011-02-23 19:26:17
Har Lavet denne ret igen.. NØØJ.. Lige så god som man husker. Prøvede dog denne gang at lave saucen som beskrevet, hvor derefter at lade den blive "lunken" "trække".. På varmen igen og tilsæt de bløde kerner fra en granatpassions frugt. Det giver lige syrlig/sødme. Resten kan man bruge i en dessert som pure til en lækker sorbet.


morten  -  2011-02-02 16:37:19
Helt og aldelses glimrende ret. Jeg brugte et groft hakket løg samt friske solbær i stege/koge væsken. si endelig fonden/saucen før den jevnes og derefter tilsmages. Der skal ikke så meget til, før bordet bliver et hit hos de sultne og kræsne.


Jensen  -  2010-12-16 17:28:45
Sååååå lækker ret... MUMS !


  -  2010-11-11 16:43:38
Efter en halv time var kødet brændt totalt fast i bunden af gryden, og det minimale væske var blevet helt tykt...ærgeligt...


Nynne  -  2010-04-13 20:00:21
Total gude-ret!! Smager fuldstændig himmelsk, både børn og voksne spiste ALT for meget!!


michelle  -  2009-02-13 11:45:43
den er bare super god.Kødet skal have mindst en time og retten smager bare super skøn...i stedet for enebær så brugte vi tørret tranebær og det var bare lækket vi brugte en håndfuld....


  -  2008-03-28 17:53:03
Smager dejligt - særligt sovsen. Kødet skal stege mindst 1 time. Nang