Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Høns i asparges, kogte med hvidløg og laurbær

Høns i asparges, kogte med hvidløg og laurbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Høns i asparges, kogte med hvidløg og laurbær, billede 4 Høns i asparges, kogte med hvidløg og laurbær, billede 1 Høns i asparges, kogte med hvidløg og laurbær, billede 2 Høns i asparges, kogte med hvidløg og laurbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
3 laurbærblade
1 lille Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
   


Opskrift:

Kog kyllingen i letsaltet vand. Tilsæt laurbær, godt hakket løg og hvidløg. Kog til den er mør og kødet løsner sig fra benene ca. 1½ timer.

Når kyllingen er afkølet pillles kødet fra benene, deles i grove stykker og læges til side.

Sauce:
Smørret smeltes og melet tilsættes under omrøring. Mælken hældes i lidt efter lidt under konstant omrøring og dernæst aspargesvandet. Når sovsen er jævn, smages den til med salt og peber.

kyllingekød og asparges tilsættes og nu må det ikke længere koge.

Serveres med nye kartofler eller små pillekartofler.

Tips:

I stedet for hvide asparges på dåse kan bruges friske hvide asparges, ca 1 kg. i forhold til 2 ds.

Aspargeserne skrælles og koges i letsaltet vand i ca 15 min, hvis de er friske.

Kog gerne 2 kyllinger og brug de små stykker kød til høns i tarteletter dagen efter, ca. halvdelen af kødet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 43221 gange,
og udskrevet 2591 gange.


Energi:
KJ total 12250 (2916 kcal)
KJ pr. Pers. 3062 (729 kcal)
Vægt ialt 2311 gram
Vægt pr. Pers. 577 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 530 KJ (126 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 1.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Susi  -  2008-05-12 14:47:11
retten bliver betydelig "lettere" hvis man tilsætter suppen 2½ dl tør hvidvin og legerer med 2 æggeblommer ogtilsmager med saft af ½ citron


Ruth  -  2008-05-12 01:28:21
I den "gamle" opskrift skal der ikke bruges hvidløg, men derimod skal der gulerødder, porre og suppevisk i gryden med hønen. Brug asparges fra dåse, da det er nemmere og væden fra dåsen smager godt i sovsen. Ellers en rigtig god ret. Smager skønt...