Husets boller i karry

Husets boller i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Husets boller i karry, billede 4 Husets boller i karry, billede 1 Husets boller i karry, billede 2 Husets boller i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Karry, madras
0.5 spsk. Gurkemeje, stødt
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Endvidere:
4 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
   
Opskrift:
Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller. Kog bollerne i letsaltet vand i 7-10 min.

Smelt smørret og svits karry heri. Rør melet i og spæd med væden lidt ad gangen. Kog igennem og smag til med salt og peber. Bland bollerne i sovsen og varm igennem.

Serveres med løse ris, som evt. kan blandes i sovsen. Drys med fintsnittet blegselleri - det giver en god smag sammen med karrysovsen.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boller i karry

karakterer:
Opskriften er vist 120911 gange,
og udskrevet 3792 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7830 (1864 kcal)
KJ pr. Pers. 1957 (466 kcal)
Vægt ialt 1284 gram
Vægt pr. Pers. 321 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 609 KJ (145 kcal)
Protein 10.2 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 7.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2020-11-08 19:56:02
2,5 dl. mælk er i hvertfald for meget

Elsker denne side  -  2017-08-29 17:03:12
Verdens bedste boller i karry opskrift. min livret mmmmmmh

Hannah  -  2017-02-21 09:51:06
Prøv at lave blomkålsris til eller bland de to ristyper - det smager endnu bedre.

  -  2016-08-15 18:24:05
Retten bliver kun bedre af at tilføje et æbel i tern samt 1/2 rød chilli