Rør kødet godt med saltet. Det pillede løg rives på den grove side af rivejernet. Tilsæt løg, æg, peber, mel og mælk og rør farsen godt med elpiskerens æltekroge.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kog dem 15 min. i vand tilsat salt. Tilsæt de frosne ærter, bring det i kog igen og lad det koge i 5 min. Ryst mel og vand sammen til en jævning. Rør jævningen i under omrøring og lad stuvningen koge igennem i 3-4 min. Tilsæt smørret og smag til med salt.
Steg frikadellerne, der formes ved hjælp af en spiseske, i det godt varme smør, giv dem ca. 8 min. på hver side, vend dem nogle gange under stegningen.
Hak persillen.
Server de nystegte frikadeller sammen med ærtestuvningen drysset med persillen og nykogte kartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(22 stemmer)
Opskriften er vist 76249 gange, og udskrevet 1938 gange.
Energi:
KJ total 13216 (3146 kcal)
KJ pr. Pers. 3304 (786 kcal)
Vægt ialt 3444 gram
Vægt pr. Pers. 861 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 383 KJ (91 kcal) Protein 4.1 gram Fedt 4.2 gram Kulhydrat 10.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
J. Post. - 2012-11-17 00:15:41 Du har ret, det har intet med gule ærter at gøre.. Men det var vel heller ikke meningen når der klart står "stuvede ærter" skrevet? ;p
Hanne Hansen - 2010-02-24 15:12:17 Jeg har lavet disse frikadeller mange gange, og de er virkelig gode - tilpas krydrede og fine i konsistensen.
- 2010-02-15 19:43:27 hvis du gider at læse, så står der intet om gule ærter
- 2009-12-06 05:14:55 har da intet med gule ærter at gøre
den lækere - 0000-00-00 00:00:00 de er sq goe , , !
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider