Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farsbrød med bagte løg og kartofler

Farsbrød med bagte løg og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Farsbrød med bagte løg og kartofler, billede 4 Farsbrød med bagte løg og kartofler, billede 1 Farsbrød med bagte løg og kartofler, billede 2 Farsbrød med bagte løg og kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Farsbrød:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Timian, frisk
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Halve bagte kartofler og løg:
4 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
4 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Timian, frisk
   
  Tilbehør:
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   


Opskrift:

Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Rør kødet sejt med salt, peber og timian. Tilsæt æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter væsken lidt ad gangen.

Til sidst røres melet i, rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast. Farsen stilles i køleskab i min. 10 minutter.

Læg farsen midt i en bradepande og dæk med baconskiver.

Skrub kartoflerne. løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.

Bradepanden stilles i ovnen i 70 minutter. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. kødsaften skal være klar.

Hertil passer choronsauce (tomatiseret bearnaise).







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (333 stemmer)

Opskriften er vist 401293 gange,
og udskrevet 20515 gange.


Energi:
KJ total 12551 (2988 kcal)
KJ pr. Pers. 3137 (747 kcal)
Vægt ialt 3329 gram
Vægt pr. Pers. 832 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 376 KJ (89 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Benthe og Harry  -  2014-08-16 11:46:12
Vi skal have gæster til spis i aften vi tænkte at med alle de gode råd der er her vil jeg lig sige at det lyder godt. :-) Vi har rodfrugter og da det er første gang jeg skal lave denne opskrift vil jeg prøve at ligge dem ved og pensle med oliven olie. Så jeg vender tilbage senere med resultat og bedømmelse glæder mig helt vildt til at smage.


Lena  -  2014-04-05 19:32:42
Super god :-) let at lave og familien vil gerne have retten igen. Gav den 180 g i varmluft ovn


Signe  -  2014-01-20 14:25:47
Super saftigt kød.Lækker opskrift.


DIRI  -  2013-10-02 18:54:15
Endelig lykkedes det mig at lave en forloren hare - TAK!!! Den var til stor glæde for min franske mand og pap-søn :o)


  -  2013-05-11 19:32:19
Der skal laves en dressing af cremefine


Plet  -  2013-02-01 11:58:44
Tove. Du kan bruge havregryn i farsen. Jeg mener afgjort ikke havregryn indeholder gluten. Det smager ganske udmærket med havregryn


Team Snack  -  2012-09-15 20:04:53
Vi lavede det som en baconbåd - det fungerede ret godt!


Annabeth  -  2012-04-26 14:06:45
Fin opskrift ! Jeg vil lave den til min familie idag - Jeg synes at Tzaziki salat, som de elsker er oplagt tilbehør.


Plet  -  2012-02-20 11:45:13
Til Tove: Jeg tror sagtens du kan bruge maizena.


  -  2011-08-15 09:58:23
Væsken er de 2 dl bouillon der er nævnt.


  -  2011-06-20 16:49:41
Hvad er væsken ? og hvor meget skal der bruges ? :)


Hitman  -  2011-04-13 17:23:16
Satme godt med dejligt kød brød! husk E O


Mads  -  2011-02-23 14:30:14
Lækker og nem opskrift. Fine anbefalinger herfra! Man kan fint bruge tørret timian, hvis man ikke lige har det friske ved hånden!


Tove Goth  -  2011-02-21 10:32:29
Et lille spørgsmål.............. kan man bruge maisena mel istedet for hvedemel ? jeg kan ikke tåle gluten. venlig hilsen Tove.


Finn, Færøerne  -  2011-01-08 19:25:57
Totalt fedt, med de muligheder der nævnes her! Succes her... Tak for mad:-)


Heidi  -  2010-11-16 08:23:39
En rigtig god ret, vi bruger også gulerødder. En meget nem ret til en stor familie, som har travlt i hverdagen, og så bliver det jo heller ikke dårliger af at den er billig.


TT  -  2010-08-17 22:00:31
uhmm det god mad også nem at lave.jeg brugt også alm.kartofler.uhmm det god


Linda i Canada  -  2010-08-13 00:03:28
Vi kalder den "forloren bæltedyr" ;) Den er virkelig god. Alle vores gæster er forbavset vor god den er. Vi kommer kartoffel både rundt om farsen mens den bager. Yum!


Ester  -  2010-04-06 17:55:36
det ser lækkert ud og vil da prøve om et par dage. magler blot et bud på en gog sovs.


Anne-Grethe  -  2010-02-02 17:09:56
Kedelig farsret der smager af for lidt


Anja  -  2009-12-08 20:09:51
Super lækker - Hele familien spiste godt og retten er nem at lave og variere:-)


Alice  -  2008-10-26 08:16:39
Meget lægger ret, tak for mad:)


Mia  -  2008-06-28 21:07:55
rigtig dejlig ret, meget nem at lave... smager rigtig godt.. jeg puttede majs i og det var en stor succes... :D 9 fra mig...


Halkjær  -  2008-04-24 15:01:46
Det er en super opskrift, let at lave og sønnen var helt vild med det, så meget at han måtte have opskriften med til skolekøkken hvor den også vagte jubel. Uhmmmm.....


Rune  -  2008-04-14 16:02:24
Man kan med succes bruge lidt mere end 3-4 skiver bacon, Bacon er nelig godt c",)


  -  2008-04-10 13:19:56
Rigtig lækker. Vi droppede dog Timian, da vi ikke kan lide det. Vores børn, der normalt ikke er så vilde med kød, spiste begge to rigtig meget kød. Vi laver den igen i morgen.


kiki  -  2007-11-08 10:32:17
dejlig nem ret.. 8point herfra


[email protected]  -  2007-10-23 17:04:26
kanon. lavede en vildtsovs til, så er vi på en 10'er


Beth  -  2007-07-26 10:54:16
Smager lidt tamt! Brug flere krydderier. 1 spsk. frisk timian er perfekt.


Ánderlise  -  2007-07-11 21:31:24
Rigtig, rigtig meget lækker ret. -Som varriation kan man også komme løgtoppe, snittede porre og persille i farsen.


berit  -  2007-07-09 15:31:13
den smager kanon godt.


Benjamin  -  2007-06-20 17:04:22
Hold op det smager godt :) og det er nemt at lave. og der skal kun det i man lige har i køkkenet ( det er ikke meget man har når man lige er flyttet hjemmefra) ;) SUPER LÆKKERT


Mette  -  2007-05-06 20:00:54
det smagte rigtig godt og det var nemt at lave :+)


Mette  -  2007-03-20 16:37:49
Forstår ikke at den kun har fået 6.8 point i vurdering .. Synes det er en rigtig god ret, og den er nem at lave :) .. MUMS!


Lone  -  2007-03-06 13:38:48
Lig halve små tomater med i bradepanden.


Mormor -  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en dejlig let ret, men kun ½ spsk Timianhvis man bruger tørret,og brug bagepapir i bradepanden


Birgitte  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret skal igen have retten i aften.Smager dejligt. Løgene er bare guf. Gog ide med gulerødderne Sophie.


emmeline  -  0000-00-00 00:00:00
blev overrasket over hvor gode bagte løg bliver..uhmm


Sophie  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret - nem at lave. Brugte alm. kartofler. Lagde også gulerødder skåret på langs rundt om farsen.